HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Martha Stewart ima nešto drugačiju filozofiju kad je hrana u pitanju, pa se tako u zbirci njezinih recepata nalaze razna više i manje kompleksna jela.

Jedno od najpopularnijih jela s njezine službene stranice priprema se za samo 20 minuta, a toliko je ukusno da ne čudi što je skupilo vojsku obožavatelja koji tjesteninu a la Martha kuhaju više puta mjesečno.

Talijanska tjestenina u jednom loncu

Ovaj recept savršen je za kuhanje brze večere za samce ili cijelu obitelj, a njime ćete lako oduševiti i goste koji su nenajavljeno stigli na vrata u kasnim popodnevnim satima.

Ovaj recept inspiriran je jelima koja se kuhaju u talijanskoj pokrajini Apuliji, a najbolje je pripremati ga u dubokoj tavi ili široj posudi.

Potrebni sastojci:

  • špageti (količinu odredite prema broju ljudi za koje kuhate),
  • 250 grama cherry rajčica prerezanih na pola,
  • 1 fino nasjeckan luk,
  • 4 češnja češnjaka, fino nasjeckana,
  • pola čajne žličice crvenog papra,
  • dvije velike žlice maslinovog ulja,
  • sol i papar po želji.

Postupak:

Zagrijte maslinovo ulje u tavi ili loncu i dodajte sve sastojke. Ulijte točno toliko hladne ili mlake vode koliko je potrebno da prekrije sve sastojke. Kuhajte do vrenja povremeno miješajući, a zatim kuhajte još 9 minuta uz malo češće miješanje te po potrebi dodajte još malo vode.

Špageti

Poslužite toplo, uz svježe nariban parmezan na vrhu.

druge vijesti

pula film festival

Šest Zlatnih Arena za “Fiume o morte!”: Film koji je redefinirao domaći dokumentarizam i postao kulturni fenomen ljeta

Kada umjetnost progovori hrabro, originalno i sa stavom – nagrade ne izostaju. Upravo se to dogodilo s dokumentarno-igranim filmom Fiume o morte! redatelja Igora Bezinovića, koji je na netom završenom 72. Pulskom filmskom festivalu osvojio nevjerojatnih šest Zlatnih Arena, uključujući onu za najbolju režiju – i time se učvrstio kao filmski highlight ljeta.

Glazba/Festivali

16 srpnja 2025