Prvi smo kušali ovogodišnje Fuliranje i otkrili jela zbog kojih će Zagreb poludjeti
Ako postoji adventska manifestacija koja iz godine u godinu potvrđuje da je puno više od klasike, onda je to Fuliranje koje se ove zime vraća na Trg Josipa Jurja Strossmayera s temom Priroda i društvo, jer su organizatori najavili najangažiraniju, najkreativniju i najrazigraniju verziju festivala dosad, pa se već na prvim koracima kroz najavu moglo osjetiti kako će se tradicija i suvremeni duh spojiti u jednu veliku, šarmantnu učionicu na otvorenom koja će pričama, instalacijama i posebnim Nature & History Trailom voditi posjetitelje kroz skrivenu povijest Zagreba.
Da će Fuliranje ponovno postati gastronomska prijestolnica Adventa, uvjerili smo se na ekskluzivnom pretpremijernom kušanju ponude održanom u Metrou Jankomir, gdje su se najbolji domaći chefovi i najuzbudljiviji street-food koncepti okupili kako bi nam predstavili jela koja će ove zime osvajati grad, dok je atmosferu već na samom početku podigla Rakijarnica svojim kuhanim pelinom koji je zagrijao i ruke i raspoloženje.
Picnic Mingle & Fun otvorio je gastro rapsodiju sendvičem od pastramija koji je bio toliko sočan i aromatičan da smo odmah poželjeli još jedan, dok su nas Ante i Danilo iz Dante Tapas & More potpuno razoružali dalmatinskom Baošticadom, inovativnom interpretacijom pašticade u bao pecivu, zbog koje će njihov štand sigurno postati jedna od najposjećenijih adventskih točaka.
Ekipa iz Bunceka podigla je atmosferu na novu razinu predstavivši četiri verzije bunceka iz različitih gastronomskih tradicija, a talijanski Don Prasco, koji je kombinirao domaći buncek s pestom, rikolom, jabukom i salsom verde, pokazao je kako se i najtradicionalnije jelo može pretvoriti u potpuno novo iskustvo.
Michelinovski Noel* donio nam je pravi mali blagdanski show u formi PigRolla i Purice 2.0, čime je dokazao da fine dining itekako može živjeti u street-food formatu, dok je Strikoman’s Bistro oduševio tempura hobotnicom u hot-dog pecivu, jelu koje je izazvalo jednaku dozu znatiželje i čiste, bezrezervne oduševljenosti.
Spud Bud ostao je vjeran svojoj slasnoj filozofiji i pripremio sekeli gulaš i trgani buncek, dok je Pastamisee potvrdio da je pasta pripremljena u kolutu Grana Padano sira iskustvo kojem se nitko neće moći oduprijeti, posebice uz novi Bolognese koji su chefovi mjesecima usavršavali.
Chef Mario Mihelj na pretpremijeri je pokazao zašto njegovi šiševi iz godine u godinu imaju kultni status, dok je Mama Zakucava već na prvu osvojila publiku svojim neodoljivim varijacijama comfort klasika koje će mnogi posjetitelji sigurno pretvoriti u svoju blagdansku rutinu.
Slatki dio ponude ove godine predvodi Brûlée Bar koji najavljuje spoj kreme, vatre i slatkiša, dok će Juraj Klepić ponovno podići prašinu TikTok senzacijom Tortom Matildom i nezaobilaznim Dubaijskim fritulama, zbog kojih se čeka u redu bez pogovora.
Uz odličnu hranu i kreativna pića, Fuliranje ove zime donosi i bogat edukativni, humanitarni i glazbeni program koji će uključivati radionice Zero Waste koncepta, angažirane umjetničke projekte, glazbene nastupe za sve generacije, posebne dane za umirovljenike i dječje programe, pa će Trg J. J. Strossmayera postati mjesto na kojem će se miješati mirisi, zvukovi, održivost, kreativnost i nezaobilazna adventska radost.
Fuliranje službeno počinje warm up programom 26. studenoga i traje sve do 7. siječnja 2026., pa nas čeka više od mjesec dana uživanja u najfinijim zalogajima grada, plesnim ritmovima, dobroj energiji i blagdanskom duhu koji iz godine u godinu potvrđuje zašto je baš Fuliranje postalo omiljena adventska priča Zagreba.
Edited in Tezza with: Mood, Exposure, Contrast, & Sharpen
Edited in Tezza with: Vintage, Exposure, Contrast, Temperature, & Crop
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.