Pinjoli su obično jedni od zanemarenih orašastih plodova u smočnici. Njihov nježan, suptilno slatkast okus izvrsno funkcionira u slatkim i slanim jelima. U nastavku vam donosimo recept koji je idealan za vegane i vegetarijance kao zamjena za vrhnje.
Pine Nut Cream
Sastojci:
30 g pinjola
50 ml mlijeka
1 žličica šećera
1 žlica sojinog umaka
1 žlica octa
Prstohvat ksantanske gume
Upute:
Miješanje smjese:
U blenderu pomiješajte 30 g pinjola, 50 ml mlijeka, 1 žličicu šećera, 1 žlicu sojinog umaka, ocat i prstohvat ksantanske gume. Miješajte dok ne postane glatko.
Cijeđenje smjese:
Procijedite smjesu kroz finu cjediljku kako biste uklonili sve čvrste dijelove.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.
Zdravlje je usko povezano s pravilnom prehranom koja uključuje ključne vitamine poput vitamina A, B i C, koji podržavaju funkcije imunološkog sustava, zdravlje kože i oči te energiju.
U posljednje dvije godine, Lauba – kuća za ljude i umjetnost – postala je epicentar najglamuroznijih događanja u Zagrebu zahvaljujući spektakularnim zabavama koje je organizirao HELLO! magazin Hrvatska.
Iako ne postoji čarobni lijek koji će izbrisati vaše strije, ovo su neki od esencijalni savjeta kojih biste se trebali pridržavati želite li, s vremenom, poboljšali izgled strija i prevenirati nastanak novih.