HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Oženi me” recepti su postali pravi hit među ljubiteljima kulinarstva i romantičnih gesta. Ovi recepti su poznati po tome što su toliko ukusni i zavodljivi da je nastao trend šala o tome kako bi vas ovi recepti mogli navesti da oženite onoga tko ih priprema – ili da budete zaprošeni u slučaju da ste vi kuhar!

Balkanska verzija ‘oženi me’ jela

Iako su ovi recepti najčešće pripremani s tjesteninom i piletinom, Kasandra i Ribafish odlučili su se za balkansku verziju – s janjetinom. Kasandra je u svom videu objasnila zašto: ”Moram priznati da još nisam upoznala frajera s Balkana koji bi me oženio zbog piletine – ali jesam neke koje bi zbog dobrog komada janjetine

Kasandra je u opisu videa napisala: ”Dajem vam svoj recept za janjetinu iz pećnice koji nikada ne omaši i to je moj recept kad treba nekoga osvojiti na prvu jer svi znamo da ljubav ide kroz želudac.

Recept

POTREBNI SASTOJCI:

  • janjetina
  • krumpir
  • 1,5 dcl otopljene svinjske masti
  • sol
  • papar
  • 0.3 dcl piva

PRIPREMA:

  1. Večer prije nego što ćete peći janjetinu, dobro je nasolite.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  3. Zagrijte svinjsku mast do visoke temperature, dok ne vidite da se počinje dimiti iz nje.
  4. Pripremljeno i nasoljeno meso stavite u odgovarajuću posudu za pečenje i prelijte vrelom svinjskom masti.
  5. Ubacite u pećnicu i pecite 15 minuta.
  6. Zatim izvadite janjetinu, zalijte pivom i pecite još 20 minuta.
  7. Izvadite, okrenite te zalijte pivom.
  8. Dodajte krumpir koji ste blago nasolili i popaprili i pecite dok donji dio ne poprimi boju 20 – 30 minuta.
  9. Okrenite meso nakon toga, prelijte s još piva, okrenite malo i krumpire pa pecite na 175 °C još 20 minuta.
  10. Podlijte i pecite dok meso nije u potpunosti pečeno. Možete i podići temperaturu na 185 °C da dobijete lijepu boju. Pečenje bi trebalo trajati oko dva sata na temperaturi od 185-175 °C.

Uživajte u ovom prefinom jelu i sretno s osvajanjem tog prstena!

 

 

druge vijesti

vern

Daniel Kušan za HELLO!:”Ne volim docirati, volim pričati priče” – Kušan o filmu, djeci i hrabrosti

Daniel Kušan ne režira samo filmove – on režira avanture, izazove i neizvjesnosti koje se događaju iza i ispred kamere. Njegova je kreativnost jazz improvizacija, a filmski set otok na kojem ništa nije predvidivo, ali sve može biti čarolija. Od prvog filma o Kokovu, do najnovijeg „Bumbarova ljeta“, Kušan kao da se igra s filmskim jezikom, ali nikad bez ozbiljnosti pripovjedača.

Film/TV

15 srpnja 2025

matija cvek

Crno odijelo na +30: Kako je Matija Cvek redefinirao ljetnu mušku eleganciju

U svijetu muške mode, gdje klasika često caruje, rijetki su trenuci kada se klasičan komad poput crnog odijela uspije reinterpretirati na način koji oduzima dah. Upravo to je postigao pjevač Matija Cvek — u ovoj besprijekornoj, ali odvažno pomaknutoj inačici crnog odijela, dokazao je kako crno nije rezervirano isključivo za zimu, večernje domjenke ili stroge protokole. Crno, u njegovoj izvedbi, postaje ljetna poezija.

Celebrity Inspo

15 srpnja 2025