Svima omiljena torta, cheesecake, desert je koji se često nalazi na stolu u brojnim domovima, bez obzira na to je li riječ o opuštenoj obiteljskoj nedjelji ili rođendanskom slavlju.
Cheesecake kao s fotografija kulinarskog bloga
Zahvaljujući brzoj i lakoj pripremi, cheesecake dostojan svih pohvala lako je izraditi u vlastitoj kuhinji, no kad na red stigne rezanje ovog kremastog deserta, svaki put iznova otkrivamo da nije tako jednostavno odrezati savršenu šnitu. Pa još jednu, i još jednu.
Starinski trik s ispiranjem noža u vodi nakon rezanja svake šnite svakako pali, no zbog mekane teksture samog cheesecakea čak je i lijepo odrezane kriške ponekad teško odvojiti i servirati kao zasebne porcije.
Kako savršeno razrezati cheesecake?
Cheesecake obožavatelji s Instagrama otkrili su odličan trik za rezanje slavne torte od sira, s pomoću kojeg je lako savršeno razrezati porcije, ali i personalizirati svaku šnitu voćem, karamelom, šećerom u prahu, mrvicama čokolade, pistacijom, bademima…
Potrebne su vam samo četiri stvari – cheesecake, ravnalo, nož za rezanje i masni papir za pečenje – i kulinarske majstorije mogu početi!
- Izmjerite cheesecake od sredine do ruba te razrežite papir za pečenje na kvadrate odgovarajuće duljine
- Stavite nož na sredinu izrezanog papira za pečenje i presavijte ga, a zatim nožem koji je “omotan” u papir napravite rez na torti
- Izvucite nož i dobit ćete svoju prvu “pregradu” između šnita
- Nastavite na ovaj način rezati tortu i dobit ćete savršene kriške koje možete ukrasiti kako želite i uz pomoć lopatice za serviranje torte, poslužiti na tanjuru
Dobar tek!
Recept za brzu i jednostavnu izradu cheesecakea bez pečenja i pregršt lifestyle ideja koje vam donosi Hello! Croatia čitajte ovdje.