HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Godinama tražite najbolji recept za korčulanske fritule? Ne tražite dalje! Poznata food influencerica Kasandra Draganić snimila je video u kojem korak po korak radi tu obožavanu tradicionalnu poslasticu i to prema originalnom receptu koji je dobila s Korčule. Jedva čekamo da ulovimo malo slobodnog vremena da ih pripremimo za nadolazeće blagdane!

recept za korčulanske fritule hello magazine croatia hrvatska recepti božić 2024 blagdanski kolači

Recept za korčulanske fritule bolje od “onih” o kojima svi trenutno govore

“Ove korčulanske fritule su bolje od onih koje nećemo spominjati o kojima bruji cijela Hrvatska!”, napisala je Kasandra aludirajući na kontroverzne Dubai fritule o kojima svi govore ove godine, a koje na Adventu u Zagrebu stoje puno previše.

PROČITAJTE: Ovaj recept za najmekše buhtle s pekmezom Sanje Mijac nikog neće ostaviti ravnodušnim

“Vrijeme je da pripremite svoje fritule, a imamo recept koji nas je oduševio. Poslala ga je @vinkalo s Korčule, a ja sam ga malo doradila po svom. Tamo ih zovu prikle ili pršurate. I obožavamo ih”, napisala je food influencerica i dodala recept koji će, vjerujemo, mnogi sačuvati i ponoviti.

recept za korčulanske fritule hello magazine croatia hrvatska recepti božić 2024 blagdanski kolači

Recept za korčulanske fritule bez greške:

Sastojci: 

  • 500 g krumpira
  • 1,5 l vode
  • 1 žličica soli
  • 500 g brašna
  • 10 g kvasca
  • 2 -3 žlice šećera
  • 1 žlica vanilije
  • 2 žlice rakije (lozovače)
  • 80 g grožđica
  • korica jednog limuna i naranče
  • 1 l ulja za prženje
  • šećer u prahu

Priprema:

  1. Očišćene krumpire isjeći na kockice i staviti kuhati u slanoj vodi. U drugu posudu usuti brašno. Skuhani krumpir ocijediti i odvojiti 700 ml vode i preliti preko brašna, miješajući u jednoličnu gustu masu. Ostaviti da se malo ohladi. Krumpir zgnječiti kao za pire i ostaviti da se malo prohladi.
  2. U prohlađeno brašno dodati kvasac, obje vrste šećera, rakiju, koricu limuna i naranče i zgnječeni krumpir. Sve dobro izmiješati i nastaviti tući drvenom žlicom dok se tijesto ne počne odvajati od posude (ili jednostavno ubacite u samostojeći mikser). Smjesa će biti gusta i ljepljiva. Naposljetku dodajte grožđice, promiješajte i ostavite pokriveno jedan sat da smjesa naraste.
  3. Uliti ulje u posudu za prženje. Rukom grabiti tijesto, stisnuti šaku, te između palca i kažiprsta žličicom namočenom u ulje uzimati po malo tijesta i stavljati u vruće ulje da se prži do zlatno smeđe boje. Pržene prikle vaditi na upijajući papir te ocijeđene posipati šećerom po želji. Mi dajemo prednost šećeru u prahu.

“Originalni recept je iz knjižice Slatka Korčula Franice Tasovac. Napominjem, ja sam ga malo promijenila (izbacila badem, smanjila grožđice, dodala 3 grama više kvasca)”, dodala je Kasandra Draganić.

druge vijesti

BMK Ekstra: Slavsocks redefinira balkansku nonšalanciju

BMK Ekstra: Slavsocks redefinira balkansku nonšalanciju

Slavsocks, brend koji već četvrtu godinu zaredom obuva regiju u stilu, i ove je godine ostao vjeran svom zaštitnom vibeu – BMK. Ova jednostavna, a univerzalna mantra ravnodušnosti, duhovitosti i slobode pruža savršenu platformu za izražavanje svih nijansi balkanskog duha. Bez obzira jeste li ljuti, nostalgični ili jednostavno neopterećeni, BMK omogućuje da budete ono što jeste – bez izgovora i objašnjenja.

Modne vijesti

12 prosinca 2024