HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Filozofija kuhinje ostaje jednostavna, ali precizno postavljena: kvalitetna namirnica nosi cijelo jelo. U Allori se koriste sezonski i, kad god je moguće, lokalni sastojci koji se minimalno tretiraju, kako bi njihova prirodna tekstura, aroma i punoća okusa došli do izražaja. Upravo ta kombinacija jednostavnosti i tehničke vještine, nadahnute elementima visoke francuske kuhinje, daje potpis svakom tanjuru.

NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA

Među jelima koja su već postala zaštitni znak restorana posebno se ističe lobster pasta, spoj ručno rađene, in-house pripremljene tjestenine i svježeg hlapa u bogatoj, reduciranoj šalši. To je jelo koje savršeno sažima Allorin pristup – ništa suvišno, samo jasna ideja i besprijekorno izvedena tehnika. Veliku pozornost privlači i tartar od jadranskih kozica, delikatan spoj svježine, citrusnih nota i lagane emulzije vlasca, jelo koje gotovo pedantno slavi čistoću mora i minimalizam pripreme. U ribljem segmentu menija filozofija se nastavlja kroz tehnički precizne interpretacije – od tune u tri izvedbe (tartar, sashimi i tataki) preko cevichea od brancina i kapesanti do kremastog, ali istovremeno iznenađujuće laganog rižota od plavog raka i šafrana. Meso pritom ostaje jednako snažna točka ponude, naglašena odabirom premium komada i pripremom koja poštuje prirodnu teksturu i puni okus.

NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA

Allora danas nudi cjelodnevno iskustvo: dnevni ručkovi poslužuju se od 13 do 18 sati, svaki dan, uz ležerniji ton, ali istu razinu posvećenosti sastojcima. Petkom se posebno ističe tradicionalni Dan bakalara, kada se ovo kultno mediteransko jelo poslužuje u čak šest različitih interpretacija, što ga čini jednim od najpopularnijih dana u tjednu. Do kraja godine svake subote program je obogaćen glazbom uživo, stvarajući atmosferu koja spaja dobru hranu, elegantan izlazak i vibrantan ritam grada.

NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA

Uz novitete, Allora priprema i posebnu poslasticu za kraj godine – 29. prosinca ugostit će vrhunskog chefa Hrvoja Zirojevićakoji će zajedno s njihovim chefom Andrijom Kaćunkom kreirati ekskluzivnu 4-hands dining večeru kroz pet sljedova pažljivo osmišljenih kreacija. Cjelokupni dojam večeri upotpunit će nježna glazbena izvedba, stvarajući ugodnu i sofisticiranu atmosferu, a gosti su pozvani na vrijeme rezervirati svoje mjesto.

NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA

I dalje, prostor ostaje jedan od ključnih elemenata Allorinog identiteta. Dizajn arhitektonskog studija Zarez oblikovan je kao topla, suvremena mediteranska scena – puno prirodnih materijala, prozračnosti i svjetla, uz detalje koji prostoru daju karakter. Opušten, elegantan lounge ambijent i veliki centralni bar čine Alloru mjestom na kojem se ne dolazi samo jesti, nego i ostati; mjestom gdje se gastronomi­ja prirodno isprepliće s druženjem, glazbom i atmosferom. Novi večernji meni pozicionira Alloru kao ozbiljan gastronomski projekt koji zadržava toplinu brasserie pristupa, ali ga nadograđuje suvremenim tehnikama, snažnim okusima i jelima koja se pamte. Bez pretjerane formalnosti, ali s jasnom ambicijom, Allora potvrđuje da je Poljička cesta 28a adresa na kojoj se istinski uživa u hrani i atmosferi.

NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA
NOVOOTVORENA ALLORA NADOGRADILA JE SVOJ BRASSERIE ŠARM S VEČERNJIM MENIJEM VRHUNSKIH JELA


Oznake:

4-hands dining Allora Allora Split Andrija Kaćunko arhitektonski studio Zarez brasserie iskustvo brasserie šarm brasserie Split centralni bar ceviche brancin chef Split Dan bakalara delicije mesa delicije mora dizajn interijera dnevna ponuda dnevni ručak ekskluzivna jela ekskluzivna večera elegantan izlazak elegantni restoran Split fine dining iskustvo fine dining split fine dining večer gastro doživljaj gastronomska inovacija gastronomska scena Split gastronomski brend gastronomski doživljaj gastronomski event gastronomski užitak gastronomski užitak Split gastronomski vodič Split gourmet hrana gourmet večera gurmanski doživljaj hrana i atmosfera hrvatska kuhinja Hrvoje Zirojević inovativna jela inovativna kuhinja jadranska riba jadranski specijaliteti jadranski specijaliteti Split jela s potpisom kreativna kuhinja kulinarska večera kulinarski koncept kulinarski projekt kulinarski užitak kvalitetni restorani Split kvalitetni sastojci lobster pasta lokalna gastronomija lokalni sastojci lounge ambijent luksuzni restoran mediteranska kuhinja mediteranski specijalitet mediteranski specijaliteti minimalizam u kuhinji moderni restoran Split moderno uređenje najbolji restorani Split opuštena atmosfera Poljička cesta popularni restoran Split premium iskustvo premium jela premium meso premium restoran restoran s glazbom uživo restoran Split rezervacija restorana riblji meni rižoto plavi rak ručak u Splitu sashimi tuna sezonski meni sezonski proizvodi sofisticirana atmosfera sofisticirani jelovnik sofisticirani restoran Split gastronomija stylish restoran suvremena kuhinja svježa riba tartar od kozica tataki tuna tehnike francuske kuhinje tradicionalna jela večera u Splitu večernja ponuda večernji meni vibracija grada visoka kuhinja vrhunska hrana vrhunski chef vrhunski restoran Split

druge vijesti