HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ima li što slasnije i ukusnije od domaće štrudle s jabukama i neodoljivog mirisa cimeta u zraku kad krenu prvi dani jeseni? Ako još niste pronašli savršen recept za štrudlu od jabuka, pozivamo vas da isprobate onaj koji je Kasandra Draganić upravo objavila na svom Instagram profilu, a za koji ne sumnjamo da je pun pogodak. Njezin partner Ribafish jednom je prilikom izjavio da je “pravo čudo što ta žena zna s kolačima” pa jedva čekamo vikend da prema njezinim uputama napravimo tradicionalni desert koji baš svi obožavaju.

recept za štrudlu od jabuka hello magazine croatia hrvatska Ribafish Kasandra

Recept za štrudlu od jabuka Kasandre Draganić

Kasandra Draganić i Ribafish objavili su video na kojem ona korak po korak radi štrudlu od jabuka, koju on obožava.

PROČITAJTE: Recept s palentom i tikvicama Antonije Blaće – Volim kad sprtljam ovako nešto

“Ovaj početak jeseni miriše na štrudlu od jabuka, a kako smo ih iz Liča donijeli hrpu, Riba si je dao za zadatak da me tri dana gnjavi da je ispečem. Pa sam je konačno i ispekla. Ako još uvijek nemate recept za odlično vučeno tijesto, evo vam i to”, napisala je Kasandra uz video.

“Ovako ga ja radim od prvog dana, s malim trikovima za bolji uspjeh, jedino što mijenjam su nadjevi, od slatkih do slanih. Ovaj put sam narezala na sitne kockice jabuke, dodala im malo putra i šećera, posula sve cimetom i kuhala dok se šećer nije otopio, a jabuke omekšale”, dodala je.

Krenimo na recept za štrudlu od jabuka:

Recept za tijesto:

  • 550 grama glatkog brašna
  • 2-2,5 dcl vode
  • 1 žlica octa
  • 3 žlice ulja
  • prstohvat soli

Postupak:

  1. U brašno dodajte ulje, ocat i sol, pa dodajte vodu. Dodajte prvo 2 dcl pa vidite je li dovoljno.
  2. Količina vode ovisi o kvaliteti brašna pa neko upije više, neko manje vode.
  3. U svakom slučaju, trebate na kraju dobiti čvrsto, ali meko tijesto. Na dodir baš poput ušne resice pa onda i ja stojim nasred kuhinje s prstima na ušima i tijestu da usporedim.
  4. Tijesto premažite žlicom ulja i pustite da se odmori cca sat vremena. Nakon toga prebacite tijesto na pobrašnjen stolnjak i razvaljajte ga na veličinu pizze.
  5. Premažite još žlicom – dvije ulja i pustite 10 -15 minuta da upije.
  6. I krenite razvlačiti, pažljivo i strpljivo od sredine prema van dok tijesto ne prekrije cijeli stolnjak.
  7. Nadjev stavite na jednu stranu i preklopite, s pomoću stolnjaka tijesto te zarolajte.
  8. Razrežite na komade koji vam stanu u pleh za pečenje, prebacite unutra i premažite otopljenim maslacem.
  9. Pecite štrudlu na 190 °C 15 minuta pa opet premažite maslacem i pecite još 15 minuta.
  10. Kad je pečena, malo je ohladite pa posipajte bogato šećerom u prahu.
  11. I uživajte u domaćoj štrudli koja miriše na jesen.

druge vijesti

žacstar

Knjigovođa kao stup poslovanja

Kad razmišljate o poslovanju, možda vas prvo ne asocira riječ "knjigovođa". Možda vam na pamet padnu inovacije, marketing, prodaja ili velike ideje. Ali iza svakog uspješnog projekta stoji jedna tiha, marljiva figura koja sve to drži pod kontrolom – knjigovođa. On je poput kućnog temelja – nevidljiv, ali neophodan. Jer, ruku na srce, bez dobrog knjigovođe, poslovni temelji bi se vrlo brzo uzdrmali.

Lifestyle

23 studenoga 2024