
Bonton u restoranu: 10 pravila koja bi svi trebali slijediti
Donosimo vam deset pravila za bonton u restoranu, kako biste sljedeći put kada vas netko pozove znali kako se ponašati na večeri.
21 ožujka 2025
Ove slastičarnice su tres chic, nemojte ih preskočiti ako se spremate na putovanje u Pariz.
Uz Eiffelov toranj, očaravajuću arhitekturu, bogatu povijest i modni stil bez premca, Pariz je poznat i po neodoljivim slasticama. Poznate pâtisserie koje su spoj slastičarnice i pekarnice, nude pregršt neodoljivih pekarskih proizvoda i kolača koji svojim izgledom mame iz izloga, a u kojima Parižanke i Parižani vole uživati u hodu, ili uz kavicu i trač na terasi. Koje su najbolje slastičarnice u Parizu?
Ako se spremate na putovanje, i radite popis mjesta koje morate posjetiti, a obožavate slatko, ne brinite. Urednički tim Time Out Paris kušao je skoro sve kolače u gradu i složio popis najboljih lokacija za sve slatkog zuba. Vjerovat ćemo im!
Prema izboru Timeouta, na prvom mjestu se nalazi slavni Tapisserie, a slijedi ga niz nevjerojatno šarmantnih pekarnica/slastičarnica u kojima se vrijedi zaustaviti i pojesti nešto slatko.
View this post on Instagram
Vlasnici Septimea Bertrand Grébaut i Théophile Pourriat odlučili su se za jednostavan pristup slatkim poslasticama u slastičarnici Tapisserie. Kombiniraju organsko, kamenom mljeveno brašno s karakterom, lokalne poslastice i poštenu trgovinu. “Torta od vanilije i kolač od jabuke kuharice Fanny Payre rustikalni su i ukusni, kao i fontainebleau”, piše Timeout.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Drugo ime na popisu najboljih slastičarnica u Parizu je Pages Blanches.
Kaori Akazawa vodi vas na slatko putovanje od Francuske do Japana u ovoj šarmantnoj pekarnici, slatkom dodatku Ryuji Teshiminog gurmanskog restorana Pages, u srcu 8. okruga. Flan od vanilije i tart od malina i japanskih jagoda i macha flan nešto su što svakako vrijedi probati.
View this post on Instagram
Tko bi rekao da će dorayaki, jelo koje se sastoji od dvije palačinke u sendviču između slatke paste od azuki graha postati kulinarski marotte pariških sladokusaca? Sada je vrijeme da ih isprobate u ovoj japanskoj čajani koju su otvorila dva bivša slastičara kultne Aide: Romain Gaia i Murata Takanori. To je također prilika da otkrijete druga delikatna japanska peciva kao što su mochi, daifuku, baba s japanskim viskijem…
View this post on Instagram
Ako volite voćne, ali suptilne deserte, s pravom količinom slatkog, posjetite ovo luksuzno mjesto na lijevoj obali Pariza. Svjetski poznata slastičarka Claire Damon radila je na raznim kultnim lokacijama, od Fauchona preko Laduréea do Plaza Athénée, a sada oduševljava slasticama u Des Gâteaux et du Pain. Naručite tartelete od rabarbare i grejpa, Mont-Blanc od višnje ili millefeuille od pistacija.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Bajkovita slastičarnica uvijek iznova oduševljava svojom nevjerojatnom tortom od limuna, prhkim kolačima i carskim sezonskim kolačima, otkriva Timeout. Uz slastičarnicu Bontemps nalazi se čajana, puna namještaja od kovanog željeza i buketa cvijeća pa dok jedete kolače na svježem zraku možete napraviti odlične fotografije za Instagram.
View this post on Instagram
Iskreno je rekla sve što misli.
25 ožujka 2025
Ostavila je bez daha objavom na Instagramu.
25 ožujka 2025
Oduševila je objavom na Instagramu.
25 ožujka 2025
Ova kombinacija savršen je odabir za proljetne dane, a Severina je ponovno dokazala zašto je modna ikona u regiji.
25 ožujka 2025