Veljača nije samo mjesec zaljubljenih već i zabavan mjesec poklada, kada je mnogim sladokuscima na umu jedno – gdje pronaći najukusnije krafne? Ako još niste pronašli onu jednu, najbolju krafnu, a ne želite bacati novac na lov i precijenjene krafne u elitnim slastičarnicama, objava poznatog hrvatskog Tik Tokera će vas razveseliti. Andro Anić koji stoji iza TikTok profila Bok Andro te Instagram profila Hej Andro, odlučio je pronaći najbolje krafne u Zagrebu, a svoju je potragu sažeo u zabavnu objavu koju svakako vrijedi pogledati.
Gdje se nalaze najbolje krafne u Zagrebu prema mišljenju simpatičnog Andre?
Svoju potragu Andro je nazvao “Krunidba najjeftinije krafne” i to s dobrim razlogom – odlučio se fokusirati na krafne koje nisu skuplje od jednog eura.
Andro je tako započeo turneju po poznatim domaćim pekarnicama i otkrio gdje koja krafna koliko stoji, koja ima najbogatije punjenje, gdje je krafna trostruko veća od drugih i najmasnija, a koja je po njemu pobjednik (premda prelazi zadani budžet).
Pogledajte!
Zašto jedemo krafne u doba fašnika i kada su nastale?
Nije u potpunosti jasno kad su nastale krafne no legenda kaže da su nastale kad je “zarobljena kuharica” bacila tijesto za kruh u ulje.
Neki kažu da ih je prva radila bečka kuharica Cecilia Krapf, a neki da su u njima uživali i stari Rimljani.
Fašnik je dan prije Čiste srijede kojom počinje korizma pa mnogi kažu da upravo zato jedemo tu slatku i kaloričnu poslasticu baš tada, kako bi se “nahranili” za nadolazeće razdoblje.
Kako god bilo, svakako ćemo iskušati preporuke simpatičnog Andre.