HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jeste li znali da su vrganji niskokalorični, a usto i vrlo zdravi? Vrganji su bogati i moćnim antioksidansima, poput beta-karotena i likopena, a usto su i. naravno, vrlo ukusni. Savršen je dan za preukusni rižoto s vrganjima. Spremit ćemo ga prema receptu poznate hrvatske food influencerice Kasandre Draganić.

Rižoto s vrganjima – evo kako ga napraviti korak po korak

Provjereno izvrstan recept Kasandre Draganić mogu ponoviti i oni koji nisu vješti u kuhinji ako mu posvete malo više pažnje, a nikoga neće razočarati.

Evo kako Kasandra radi rižoto s vrganjima, korak po korak.

“Rižoto, naizgled tako jednostavan, a ako želite pravi kremasti rižoto, ipak zahtjeva malo više truda. No, gotovo je sve u pola sata (sa sjeckanjem i ribanjem) i ovo mi je uvijek jelo to go kad trebam nešto toplo, kremasto, slasno i, realno, na brzinu”, govori Kasandra.

Što je najbitnije za savršen rižoto s vrganjima?

“Riža je ključna. Birajte dobru rižu. Da znam, cijene su otišle u nebesa, ali dobra riža čini itekakvu razliku. Za rižoto su savršene tri sorte riže: Arborio, Carnaroli i Vialone Nano. Isprobala sam ih sve i meni je ipak Carnaroli najdraža”, govori partnerica slavnog Ribafisha.

“Sljedeća stvar koju možda nemate uvijek u kuhinji (a trebali biste imati) je temeljac. Ja jednom tjedno uzmem lončinu od 10 litara i kuham satima, meso, kosti, povrće i onda sve isporcijam u plastike i stavim u duboko pa kad zatrebam, uvijek imam opciju. Temeljac mora biti vruć kad ga ulijevate u tavu s rižom.

Ok, i tu mi je nekoliko ljudi reklo da nije prijeko potrebno, no ja se ovog pravila držim k’o pijan plota. 

Sljedeća stvar. Miješanje i miješanje. Miješajte i tavom i kuhačom, cijelo vrijeme miješajte da se otpusti škrob u riži i da on dobije tu kremoznost.

I zadnje, ali opet jako bitno – maslac. Kad mislite da je dosta, stavite još. Dobit ćete onu savršenu teksturu koju nalazite u najboljim restoranima.”

Evo i recepta!

Sastojci:
  • šalica carnaroli riže,
  • 1 srednja glavica luka ili još bolje ljutike,
  • 2 češnja češnjaka,
  • 250 g vrganja,
  • 1 žličica soli,
  • 1/2 žličice papra,
  • 1/2 žličice majčine dušice,
  • 1,5 l temeljca,
  • 120 g maslaca,
  • 2 žlice maslinovog ulja,
  • 1 dcl bijelog vina ili prošeka,
  • 20 g ribanog parmezana,
  • 1 žlica peršina.
Postupak:
  1. Otopite 20 g maslaca na 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte sitno sjeckani luk.
  2. Kad luk omekša, dodajte i češnjak, svježe mljeveni papar, pola količine soli i majčinu dušicu. Promiješajte i kad češnjak zamiriše dodajte vrganje.
  3. Miješajte na srednjoj vatri dok vrganji ne otpuste svu vodu i počnu se pržiti.
  4. Tad im dodajte rižu. Pržite sve zajedno cca 2 minute dok se sva riža ne zagrije.
  5. Tad pojačajte vatru, ulijte vino i kad vino prokuha, malo po malo dodajte vrući temeljac i miješajte i miješajte pa temeljac pa miješajte i tako cca 15 -17 minuta dok riža nije savršeno al dente kuhana.
  6. Ugasite vatru, dodajte ostatak maslaca i parmezan, i miješajte dok se sir i maslac ne utope i rižoto postane savršeno kremast.
  7. Dodajte svježi peršin i poslužite! Dobar tek!

druge vijesti

jana nails

Želiš trenutačni glam efekt? Ovo su proizvodi koji će te osvojiti na prvi pogled

Ponekad se čini da savršen beauty trenutak zahtijeva cijeli arsenal proizvoda, no onda se pojave oni mali, pažljivo osmišljeni dragulji koji sve mijenjaju. Upravo takva mala revolucija stiže iz suradnje dvaju domaćih brendova – Ruka Beauty i JN Beauty – koji su udružili estetiku, stručnost i filozofiju „manje je više“ te stvorili mini glam duo koji stane u svaku torbicu, a pruža neočekivano snažan efekt.

Beauty News

05 prosinca 2025

dario vitale

Zašto je Dario Vitale napustio Versace? Sve što trebate znati o najkraćem mandatu u povijesti modnog brenda

U svijetu mode, gdje se vizije mijenjaju brže nego se ispisuju trendovski manifesti, odlazak darija vitalea iz versacea u manje od godinu dana djeluje poput munje koja nakratko rasiječe nebo pa nestane, ostavljajući za sobom više pitanja nego odgovora. Njegov kratki mandat pretvorio se u fantastično zgusnutu priču o ambiciji, industrijskim tektonskim poremećajima, estetskim sudarima i suptilnim političkim turbulencijama koje rijetko dospiju na površinu. A ipak, svaki detalj otkriva novu perspektivu o tome kako se velika modna kuća nosi s vlastitom prošlošću i budućnošću, pogotovo u trenutku kad promjena vlasništva neminovno pomiče sve unutarnje kotačiće.

Modne vijesti

05 prosinca 2025