
Doris Pinčić otkrila tajnu za savršen domaći maslac i mlijeko!
Doris Pinčić podijelila je jednostavan recept za domaći orašasti maslac i inspirativan način za pripremu orašastog mlijeka.
21 veljače 2025
Jesen poziva na ukusne "utješne recepte" što ne znači da priprema treba biti dugotrajna ili komplicirana.
Jeste li znali da su vrganji niskokalorični, a usto i vrlo zdravi? Vrganji su bogati i moćnim antioksidansima, poput beta-karotena i likopena, a usto su i. naravno, vrlo ukusni. Savršen je dan za preukusni rižoto s vrganjima. Spremit ćemo ga prema receptu poznate hrvatske food influencerice Kasandre Draganić.
Provjereno izvrstan recept Kasandre Draganić mogu ponoviti i oni koji nisu vješti u kuhinji ako mu posvete malo više pažnje, a nikoga neće razočarati.
Evo kako Kasandra radi rižoto s vrganjima, korak po korak.
“Rižoto, naizgled tako jednostavan, a ako želite pravi kremasti rižoto, ipak zahtjeva malo više truda. No, gotovo je sve u pola sata (sa sjeckanjem i ribanjem) i ovo mi je uvijek jelo to go kad trebam nešto toplo, kremasto, slasno i, realno, na brzinu”, govori Kasandra.
“Riža je ključna. Birajte dobru rižu. Da znam, cijene su otišle u nebesa, ali dobra riža čini itekakvu razliku. Za rižoto su savršene tri sorte riže: Arborio, Carnaroli i Vialone Nano. Isprobala sam ih sve i meni je ipak Carnaroli najdraža”, govori partnerica slavnog Ribafisha.
“Sljedeća stvar koju možda nemate uvijek u kuhinji (a trebali biste imati) je temeljac. Ja jednom tjedno uzmem lončinu od 10 litara i kuham satima, meso, kosti, povrće i onda sve isporcijam u plastike i stavim u duboko pa kad zatrebam, uvijek imam opciju. Temeljac mora biti vruć kad ga ulijevate u tavu s rižom.
Ok, i tu mi je nekoliko ljudi reklo da nije prijeko potrebno, no ja se ovog pravila držim k’o pijan plota.
Sljedeća stvar. Miješanje i miješanje. Miješajte i tavom i kuhačom, cijelo vrijeme miješajte da se otpusti škrob u riži i da on dobije tu kremoznost.
I zadnje, ali opet jako bitno – maslac. Kad mislite da je dosta, stavite još. Dobit ćete onu savršenu teksturu koju nalazite u najboljim restoranima.”
Rico Rodriguez iznenadio je fanove svojim izgledom.
22 veljače 2025
Julez Smith u odličnim je odnosima sa svojim sestričnama.
22 veljače 2025
Tia Jurčić u vezi je s poznatim komentatorom i bivšim poznatim košarkašem.
22 veljače 2025
Glazbena scena ove godine svjedoči nečemu posebnom – nastupu koji će, prema riječima izvođača, biti prava oluja emocija, energije i vizualnog spektakla. S pjesmom "Južina", koja je već svojim spotom osvojila publiku, naš sugovornik sprema nastup na Dori koji neće ostaviti nikoga ravnodušnim.
22 veljače 2025
Brady Corbet, redatelj filma Brutalist, otkrio je da unatoč velikom uspjehu filma i 10 nominacija za Oscara, živi na rubu siromaštva i nije zaradio ništa od svojih posljednjih filmova.
21 veljače 2025