Hrana bogata magnezijem koju biste trebali uključiti u svoju prehranu
Najbolji način da dobijete svoju dozu ovog snažnog minerala je tako da jedete ovo voće, povrće i orašaste plodove.
03 studenoga 2024
Jesen poziva na ukusne "utješne recepte" što ne znači da priprema treba biti dugotrajna ili komplicirana.
Jeste li znali da su vrganji niskokalorični, a usto i vrlo zdravi? Vrganji su bogati i moćnim antioksidansima, poput beta-karotena i likopena, a usto su i. naravno, vrlo ukusni. Savršen je dan za preukusni rižoto s vrganjima. Spremit ćemo ga prema receptu poznate hrvatske food influencerice Kasandre Draganić.
Provjereno izvrstan recept Kasandre Draganić mogu ponoviti i oni koji nisu vješti u kuhinji ako mu posvete malo više pažnje, a nikoga neće razočarati.
Evo kako Kasandra radi rižoto s vrganjima, korak po korak.
“Rižoto, naizgled tako jednostavan, a ako želite pravi kremasti rižoto, ipak zahtjeva malo više truda. No, gotovo je sve u pola sata (sa sjeckanjem i ribanjem) i ovo mi je uvijek jelo to go kad trebam nešto toplo, kremasto, slasno i, realno, na brzinu”, govori Kasandra.
“Riža je ključna. Birajte dobru rižu. Da znam, cijene su otišle u nebesa, ali dobra riža čini itekakvu razliku. Za rižoto su savršene tri sorte riže: Arborio, Carnaroli i Vialone Nano. Isprobala sam ih sve i meni je ipak Carnaroli najdraža”, govori partnerica slavnog Ribafisha.
“Sljedeća stvar koju možda nemate uvijek u kuhinji (a trebali biste imati) je temeljac. Ja jednom tjedno uzmem lončinu od 10 litara i kuham satima, meso, kosti, povrće i onda sve isporcijam u plastike i stavim u duboko pa kad zatrebam, uvijek imam opciju. Temeljac mora biti vruć kad ga ulijevate u tavu s rižom.
Ok, i tu mi je nekoliko ljudi reklo da nije prijeko potrebno, no ja se ovog pravila držim k’o pijan plota.
Sljedeća stvar. Miješanje i miješanje. Miješajte i tavom i kuhačom, cijelo vrijeme miješajte da se otpusti škrob u riži i da on dobije tu kremoznost.
I zadnje, ali opet jako bitno – maslac. Kad mislite da je dosta, stavite još. Dobit ćete onu savršenu teksturu koju nalazite u najboljim restoranima.”
56-godišnja Zgodna žena i danas je pojam prirodne ljepote, a vjerovali ili ne, njezina rutina zaista je jednostavna.
04 studenoga 2024
Domenica ponosno ističe svoje korijene, razgovarajući lokalnim dijalektom s bakom i čuvajući tradiciju Vele Luke.
04 studenoga 2024
Poznajete li i vi nekoga koji tvrde da je sladoled za grlobolju najbolji lijek? Otkrivamo ima li u toj priči istine.
04 studenoga 2024
Boris Rogoznica o važnosti privatnosti: „Ono što najviše voliš, to najviše čuvaj.“
04 studenoga 2024
Mladi mostarski pjevač ima sve više fanova na društvenim mrežama.
04 studenoga 2024