HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Tomislav Žalac, slavni chef iz Slavonije, koji je osvojio New York svojim slasticama i svojom kiflom, uspješan je u SAD-u, a na svojem Instagram profilu korazapitu oduševljava pekarskim proizvodima.

Tomislav je Private Executive Chef za ekskluzivne klijente u New Yorku.

Njegova kifla sa šunkom i sirom osvojila je Amerikance, a očarala je i pjevača Sama Smitha koji ga prati na Instagramu.

Pročitajte: Brza puding torta zbog koje ćete jedva dočekati vikend

Sada je na svojem profilu objavio novi recept koji je oduševio fanove. Ljetna torta Tomislava Žalca novi je hit koji je postao viralan. U prilogu donosimo recept za ljetnu tortu kojom nas je chef počastio.

Ljetna torta Tomislava Žalca – recept:

  • 1 šalica jogurta (poželjno punomasno mlijeko),
  • 1 šalica šećera,
  • 1/2 šalice biljnog ulja,
  • 3 jaja,
  • 1 žličica limunove korice,
  • 1 žličica vanilije,
  • prstohvat soli,
  • 2 šalice samodizajućeg brašna,
  • 3 šalice prepolovljenih jagoda,
  • 1 žlica soka od limuna + 1 žlica šećera (za jagode),
  • Kalup za torte od 10”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom (@korazapitu)

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Umutiti jogurt i šećer pa dodati ostale sastojke. Na kraju dodajte brašno (prosijajte po želji). Nemojte pretjerati s miješanjem ovog tijesta, idealno bi bilo da ga miješate ručno dok se dobro ne sjedini.

Obložite pleh papirom za pečenje. Jagode pomiješajte sa žlicom šećera i limunovim sokom svaku na mjesto u tavi. Izlijte tijesto preko njih. Pecite otprilike sat vremena dok se sredina kolača ne stegne i kroz nju možete provući čistim nožem ili čačkalicom.

Prođite limenim nožem po rubovima kalupa kako biste tortu odvojili od stranica. Ostavite kolač da se hladi 20 minuta u kalupu, a zatim ga okrenite naopako na rešetku. Ohladite još par sati. Pomiješajte 2 žlice šećera u prahu s 1 žlicom limunovog soka da dobijete mekanu glazuru. Premažite ili izvucite tortu. Po želji ukrasite mljevenim dehidriranim jagodama i laticama ruže.

SAVJET: pokušajte ne koristiti kalup s oprugom kada radite kolače okrenute naopačke jer će voće biti sočno i moglo bi iscuriti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom (@korazapitu)

druge vijesti