HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Što ponuditi sladokuscima koji su već kušali sve? Svako ljeto donosi svoje ludosti, kako u modnom tako i u gastro smislu, a slastičarnice i pekarnice diljem svijeta stalno se trude osmisliti najnovija iznenađenja koja će oduševiti vjerne posjetitelje i privući turiste.

Neko vrijeme veliki hit je bio sladoled u kornetu poslužen u obliku cvijeta, zatim su tron preuzeli cruffini, hibridi kroasana i muffina pa spoj krafni i kroasana i tako dalje…

Ovo ljeto rezervirano je za jednu simpatičnu ludoriju kad su deserti u pitanju, a koja se zove – sladoled u kroasanu! Kako se toga nitko nije prije dosjetio?

Sladoled u kroasanu veliki je hit u Londonu

Jednostavna, ali genijalna poslastica pod nazivom sladoled u kroasanu trenutno je veliki hit u Londonu, gdje ju je nedavno predstavila popularna pekarnica pod nazivom British Patagonia.

U toj pekarnici rade vrhunski slastičari i pekari koji svako toliko svoje vjerne goste vole iznenaditi nekim novitetom. Sladoled u kroasanu u njihovoj izvedbi svaki dan privlači brojne posjetitelje na njihova vrata, a zahvaljujući svojoj fotogeničnosti, postao je i viralni hit.

Dva okusa za viralni sladoled u kroasanu

British Patagonia svoj ukusni sladoled u kroasanu poslužuje na terasi, kako bi doživljaj bio još bolji. U jedan od svojih slasnih kroasana iz starinskog aparata za sladoled istiskuje se optimalna količina te ledene poslastice, a zatim na red stižu preljev od lješnjaka ili pistacija, i sitno sjeckana pistacija.


Sladoled s okusom pistacija trenutno je najpopularniji, no okus čokolade također je vrlo tražen. Kako glasi službeni naziv ove poslastice? Icecrone!

Biste li vi isprobali ovakav desert?

Još vijesti iz svijeta hrane, putovanja, mode, ljepote i života slavnih osoba čitajte na Hello! Croatia. 

 

druge vijesti