Kako otvoriti bocu šampanjca brzo, elegantno i bez puno muke
Odbrojavanje je počelo, svi su se okupili oko vas,a vi se mučite s tvrdoglavim čepom boce od šampanjca i molite da neće završiti nekome u naočalama? Taj scenarij ove godine vaši gosti neće gledati.
U najsvečanijem trenutku dočeka Nove godine nitko se ne želi natezati s bocom šampanjca i proliti pola sadržaja po tepihu. Naučite jednom zauvijek kako otvoriti bocu šampanjca elegantno i poput pravog profića.
Potrebno vam je samo malo znanja, a mi imamo trikove uz koje ćete filmski otvoriti bocu, svima natočiti šampanjaci i stići poljubiti pravu osobu točno u ponoć.
Kako otvoriti bocu šampanjca?
Naravno težina otvaranja boce šampanjca može ovisiti o kvaliteti samog šampanjca i čepa (u prijevodu, nemojte škrtariti), no to ne znači da i najfinija boca ovog svečanog pjenušavog napitka ne može jedostavno zapeti.
Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da čep glamurozno iskoči uz onaj tako poželjni filmski “plop”!
Krenimo na karko školovanje koje će vas opremiti potrebnim znanjima.
Pravilno rashladite šampanjac
Šampanjac bi trebao biti pravilno rashlađen kako bi se mogao lijepo i elegantno otvoriti. Optimalna temperatura pomoći će mjehurićima da naprave pritisak i istjeraju čep iz boce na poželjan način.
Nemojte “mućkati” bocu
Ovu foru iz fillmova ostavite na Netflixu. Nema nikakve potrebe da tresete bocu jer ćete nakon otvaranja napraviti veliki nered, a u boci neće ostati dovoljno šampanjca ni za dva gosta.
Držite bocu pod 45 stupnjeva prilikom otvaranja
Stručnjaci kažu da je to najbolji način.
Zavrnite “kavez”
Odvrnite “kavez” koji se nalazi iznad čepa u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, pritiskajući čep kako ne bi prerano iskočio.
Stavite ubrus preko čepa prije otvaranja
Lijep platneni ubrus stavite preko čepa prilikom otvaranja, savjetuju stručnjaci, i tako spriječite da čep odleti u prozor, ili još gore, nekome u glavu.
Kako otvoriti šampanjac kad je čep posebno tvrdoglav?
Ako ste naišli na tvrdoglav čep ili se bojite istog, stavite grlo boce pod toplu vodu na pola minute. To će pomoći da čep fino izleti iz boce.