Jinglingz na Kvatriću neće opustošiti vaše džepove: Isprobajte Zege Cheese Steak, germknedle od 6 eura i najveću kobasicu Adventa
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
Drugu godinu zaredom, Jinglingz festival unio je novu energiju u prostor udaljen svega nekoliko minuta od centra grada, no dovoljno daleko od redova i gužvi, pružajući svakodnevni zabavni program za sve generacije. Uz live svirke, DJ nastupe te raznoliku ponudu hrane i zimskih koktela, svatko može pronaći nešto po svom ukusu – čak i oni najzahtjevniji.
„Feel good“ osjećaj topline i zajedništva, kakav pamtimo iz prvih godina Adventa, ponovno je ispunio Kvatrić. Festival se i ove godine cijenama prilagodio Zagrepčanima, omogućujući svima da uživaju u predblagdanskom razdoblju bez straha za svoje džepove.
Već tijekom prvih dana ovogodišnjeg Adventa na Kvatriću izdvojilo se nekoliko jela koja su brzo osvojila brojne posjetitelje, a među favoritima očekivano se našla „zimska kraljica“ – germknedla. Ove godine dolazi u posebno maštovitoj verziji Bakinih slastica: poslužuje se u kremastom umaku od bijele čokolade, uz dodatak vruće čokolade s pistacijom. Neobično slatki doživljaj izgleda jednako dobro kao što i miriše, a pritom ostaje pristupačan po cijeni od 6 eura, što ga čini jednim od najtraženijih deserata.
No kakav bi to Advent bio bez fritula? Za one koji ne mogu bez njih i kojima je klasični čokoladni preljev pomalo dosadio, Jinglingz ove godine donosi originalnu i bogatu varijantu – fritule s preljevom od bijele čokolade i pistacija. Cijene se kreću od 4 eura nadalje, što dokazuje da omiljeni adventski zalogaji ne moraju biti luksuz, već dostupni svima.
“Najjači” sendvič Adventa pronaći ćete u kućici Vaya con Cobaya. Teško ga je riječima opisati, ali njihov Zege Cheese Steak ostat će još dugo zapamćen, kako zbog impresivne veličine, tako i zbog savršeno zapečenog mesa i bogate kombinacije sastojaka koji ga već sada čine jednim od najprepoznatljivijih hitova adventske sezone. A kad smo već kod veličine – za sve koji dolaze stvarno gladni pripremljen je pravi gurmanski izazov: najveća kobasica Adventa. Debrecinka duga čak 35 centimetara privlači poglede i prije nego što stigne do stola.
Za one najhrabrije i istinske ljubitelje tradicionalnih okusa, tu je zvijezda ponude – trgani buncek s čvarcima, zeljem i senfom, poslužen u mekanoj krafni by Crofna. Neobična kombinacija koju nećete pronaći nigdje drugdje na Adventu osvojila je i poznate domaće food blogere, koji su jednoglasno zaključili: fantastična ideja, vrhunski okus i nula kompromisa po pitanju štednje na sastojcima. Cijena mu je 10 eura.
Na Kvatriću ove godine nitko neće ostati gladan, ali ni s opustošenim džepovima. Sve novosti o Jinglingzu pratite svakodnevno na službenom Instagram profilu te nam se pridružite na najopuštenijoj zabavi u gradu!
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Ako si ovih dana prošetala Petrinjskom, možda te već negdje između jutarnje žurbe i popodnevnog posla presreo onaj topli, domaći miris koji se ne zaboravlja. Da, to je soparnik – onaj poljički, “prvi i pravi” – koji je napokon stigao u samo srce grada. Na adresi Petrinjska 28 otvoren je Soparnik To Go, treća lokacija brenda koji su Lucija i Mario Stipetić pokrenuli tamo gdje je ova delicija i nastala – u Tugarama, u srcu Poljica.
Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.