Italija u srcu Zagreba: Hvaljeni pizza bar La passione osvaja okusima i ambijentom
Pizza&bar La passione uistinu je nešto posebno. Dok uživate u originalnoj talijanskoj pizzi možete upijati vrevu šarmantnog Britanca, ili sjesti u lokal pizzerije preko puta Britanca na adresi Ilica 67, kojeg krasi vrhunski moderan dizajn s detaljima i natruhama tradicije.
02 studenoga 202318:30
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Ako još niste posjetili novootvoreni pizza barLa passione u centru Zagreba, toplo vam preporučujemo da što prije rezervirate stol i oduševite partnera, prijatelje ili roditelje pizzom spremljenom po zaštićenoj talijanskoj recepturi, u ambijentu koji ostavlja bez daha. Pizza bar La passione san je snova svakog obožavatelja talijanske kuhinje i kuhinje i vrhunskih gastro užitaka.
Originalni okusi uz jedan od najljepših pogleda u gradu
Smješten nasuprot najšarmantnijeg trga u Zagrebu, čuvenog Britanca, pizza bar La passione već izvana intrigira elegantnom estetikom u koju je uloženo puno razmišljanja, a zatim potpuno osvaja eksterijerom koji spaja kontraste – minimalizam i ekstravaganciju, toplinu i hladnoću.
Novi gastro dragulj Zagreba gleda na Britanski trg koji je oduvijek bio poznat kao omiljeno okupljalište svih koji cijene lijepe i užitke koje donose ukusna hrana, fina kavica na suncu, svježe povrće sa štandova, dobra knjiga i predivan buket cvijeća. Sada se toj ponudi s “Malog placa” pridružuje i najbolja pizza Napoletana u gradu, ipremljena sukladno pravilima *AWPN*(Associazione Verace Pizza Napoletana), ali prožeta originalnim duhom Zagreba.
Kad se sljube starinski duh Italije i moderna elegancija Zagreba
Atraktivna drvena oplata na velikim prozorima lokala u antracit boji govori da je lokal izgrađen s puno ukusa i poštovanja prema staroj zagrebačkoj jezgri, a rustikalni cigleni zidovi i dekorativno bilje stvaraju sliku savršenog spoja tradicije i modernog, Napulja i Zagreba.
Klasična arhitektura u pizza&baru La passione pozdravlja avangardni stil, na veliki užitak posjetitelja koji vrijeme koje izdvoje za objed s dragim osobama žele učiniti posebnim u svakom smislu te istodobno doživjeti osjećaj luksuza i ugode, prijateljskog ugođaja dok iskušavaju hvaljenu zagrebačku Napoletana pizzu, pikantnu pizzu Al Pacino, okuse profinjene pizze Sofia Loren ili dijele salatu koja pjeva pet jezika pod nazivom Luciano Pavarotti.
Vanjska terasa u kratkom je roku postala omiljena među posjetiteljima koji uživaju promatrati vrevu na Britancu i upijati atmosferu grada dok ispijaju pića iz bogate ponude pizza bara La passione i biraju koju će pizzu ovaj put odabrati. Nije važno radi li se o jutarnjoj kavici, poslovnom ručku, after work piću uz pizzu ili romantičnoj večeri, terasa smještena na jedinstvenoj lokaciji pruža atmosferu kao ni jedna druga.
Unutarnji prostor podijeljen je na tri dijela, a upravo zbog šanka smještenog u stražnjem dijelu lokala dobiva se dojam da ste ušli u profinjen no ugodan dnevni boravak u kojem vlada topla obiteljska atmosfera.
Pizza&bar La passione: Nezaboravno iskustvo prožeto užicima
O jedinstvenom pristupu pizzama Napoletana u pizza&baru La passione mnogo se govori i piše, baš kao i o originalnosti u svakom pogledu, bilo da je riječ o spoju okusa u jelima, ili nazivima inspiriranim slavnim Talijanima i zvijezdama talijanskog podrijetla.
Nakon ukusnih pizza, svježih salata i toplih sendviča u talijanskom panouzzo pecivu, pokušajte ostaviti barem još malo mjesta za desert koji će vas oduševiti, bez obzira hoćete li izabrati domaće zapečene štrukle sa sirom, sočan lava kolač od čokolade s kuglicom sladoleda od vanilije, ili štrudle s jabukama i toplim cimetom koje okusima vraćaju u djetinjstvo.
“Italija u srcu Zagreba” čeka na vas na adresi Ilica 67. Posjetite pizza bar La passione i uživajte u nevjerojatnim okusima uz elegantan ambijent i atmosferu koja očarava!
Bakalar, skandinavska riba koja je stoljećima bila specijalitet hladnih sjevernih mora, danas je nezaobilazna delicija mediteranske kuhinje, posebno tijekom blagdana. Taj fascinantni spoj tradicije i okusa u Istri doživljava pravu renesansu, a recept za jednostavno i brzo jelo koje oduševljava i najmlađe otkriva Aleksandar Stefanov, majstor bakalara s iskustvom od gotovo tri desetljeća.
U trenutku kada namirnica postaje glavna priča, a jednostavnost prostor za kreativnost, nastaje zimski meni koji slavi čiste okuse, tišinu prostora i večeri koje se pamte – bez žurbe, bez viška, s jasnim karakterom.
Zima nisu samo hladnoća i kratki dani - to je vrijeme posebnog ugođaja. Vrijeme kada tražimo male rituale koji nas opuštaju: lampice, topla atmosfera doma, druženja i okus koji unosi svježinu u svaki trenutak. Upravo zato tu je Lemonish, niskokalorična gazirana limunada koja i u prosincu donosi dašak živosti.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Pjevačica je nakon glasanja u Europskom parlamentu podržala inicijativu „My Voice, My Choice“ i poručila da je zajedništvo građanki i građana ključno za stvarne društvene promjene.
Advent u Zagrebu i ove godine potvrđuje status jednog od najuzbudljivijih glazbenih programa u regiji. Rijetke su prilike da se karizmatični umjetnici čuju u intimnom, blagdanskom okruženju, a upravo takvo iskustvo priređuje EU Advent. Nakon velikog koncerta u zagrebačkoj Areni, na Europski trg stiže Damir Urban, u petak, 27. prosinca, u ambijent obasjan toplim adventskim svjetlima.
Supruga Matea Kovačića na isti je dan proslavila 33. rođendan i drugu godišnjicu svog modnog brenda, prisjetivši se početaka i zahvalivši onima koji je podržavaju.