HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Siječanj u Zagrebu upravo je postao uzbudljiviji uz novi zimski jelovnik koji u Le Bistro donosi chefica Ana Grgić Tomić. Za sve kojima zima teško pada, fantastična paleta okusa u novom jelovniku Esplanadina Le Bistroa uljepšat će hladne zimske dane u Zagrebu. Kako izgleda Esplanade jelovnik za siječanj? Pun je raskošnih okusa, idealnih za zimu i start nove, uzbudljive godine.

Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska

Esplanade jelovnik za siječanj: Poznati okusi i nove forme

Wagyu tartar od mesa japanskoga goveda s briošem od tartufa, kroket od sporo kuhane svinjske koljenice, mousse od guščje jetre s krekerom od medenjaka, raviolo punjen raguom od zeca, toplo-hladna salata od hlapa s mariniranom bučom, carpaccio od sabljarke u marinadi od kave, krem juha od celera i komorača s lollipopom od dimljenog lososa, file divljeg brancina s poširanom cvjetačom ili confit od pačjeg batka s pireom od pečene jabuke čine tek dio neodoljive ponude à la carte koja će vas ove zime privući u Le Bistro.

PROČITAJTE: Želimo isprobati baš svaki koktel iz ponude Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara

Poznati okusi, privlačni spojevi i nove interesantne forme, ovako Esplanadina šefica kuhinje Ana Grgić Tomić opisuje novi zimski jelovnik Le Bistroa.

Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska

Topla atmosfera, pariški šik, prijateljski raspoloženo osoblje i primamljiva ponuda već dugi niz godina u Le Bistro privlače mnoge domaće i strane goste koji iskreno cijene uživanje u pravim comfort food jelima, ali i novim okusima koje na tanjur donosi Esplanadina chefica poznata po svojoj kulinarskoj kreativnosti i estetici.

Među predjela je Ana ovaj put uvrstila wagyu tartar koji se priprema od vrlo specifičnog komada mesa. „Prošarano masnoćom, meso cijenjenog japanskoga goveda aromatično je, meko i vrlo ukusno. Upravo zbog toga pripremamo ga u obliku sirova tartara u kombinaciji s briošem od tartufa koji sami radimo i poslužujemo s ljutikom i pečenom baby salatom. Međutim, tartar od wagyua nije nimalo sličan klasičnom tartaru od bifteka. Dok u tatarski biftek ide čak 12 začina, wagyuu dodajemo samo sol i papar da bi se što bolje istaknula njegova sjajna kremoznost i aromatičnost mesa”, dodala je Ana.

Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska

Ljubitelji morskih okusa sigurno će biti oduševljeni carpacciom od sabljarke u zanimljivoj inačici u marinadi od limuna, kave i maslinovog ulja, uz prokulice i tuile od crnog češnjaka. „Limunov je sok dosta bazičan u carpacciu, pa sam se odlučila malo poigrati – kombinacija kave i maslinovog ulja daje mesu sabljarke zanimljiviji okus. Kava u ovom slučaju predstavlja savršenu ravnotežu između masnoće i svježine sabljarke, dok crni češnjak pojačava intenzitet okusa”, rekla je chefica.

Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska

Kao svojevrsnog favorita među predjelima Ana ističe toplo-hladnu salatu od hlapa s mariniranom bučom i pulpom od naranče, kao i gnud od kestena i skute. „Buča je namirnica koja je dostupna tijekom hladnijih dana, a u kombinaciji s hlapom stvara posebnu igru na nepcima. Da bismo iskoristili sve dijelove namirnica, od buče i oklopa hlapa uz dodatak naranče pripremamo velouté umak koji ovom jelu daje poseban baršunasti okus”, isti
e Ana i dodaje: „Gnud će, vjerujem, postati pravi hit. Gnudi se povezuju s njokima, no oni su znatno lakši. U ovom jelovniku pripremam ih od smjese ricotta sira i kreme od pečenog kestena. Kestene prvo pečem, potom od njih radim kremu i pomiješam je s ricottom te začinim samo solju i začinskim biljem. Tu smjesu potom istiskujem na brašno te ostavim preko noći i oblikujem u kuglice koje naposljetku kuham – božanstveno.”

Esplanade jelovnik za siječanj uključuje i slavni Anin rižoto

Zimski jelovnik Le Bistroa ne bi bio potpun bez juhe za okrepu i Aninog poznatog rižota. Ana je ovaj put složila poseban spoj koji na stol donosi pravi užitak koji će ugrijati duh i tijelo: krem juhu od celera i komorača spojila je s lollipopom od dimljenog lososa, dok je u rižoto dodala sok i marmeladu od cikle te poslužila u kobinaciji s ličkom basom i prženim ružmarinom.

Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska

Od glavnih jela posebnu pažnju privlače dimljeni rezanci od sipe koje Ana i njezin tim pripremaju na specifičan način. „Upotrebljavam isključivo svježu sipu, narežem je na tanke rezance i stavim dimiti, za čiju svrhu upotrebljavam drvo trešnje ili oraha. Rezanci od sipe dime se pet do deset minuta, ovisno o jačini dima koju želim da poprimi. Sipa je prilično jednostavna namirnica, čiji je okus odmah zanimljiviji i bogatiji uz notu dima. Rezance poslužujem uz kremu od graha, salatu od kelja, vinegret od datulja te prženi batat”, objašnjava chefica. Od glavnih jela Ana preporučuje i zapečenu pitu s raguom od jelena i vrganja, potom file divljeg brancina s karameliziranom cikorijom i poširanom cvjetačom te juneći biftek s kremom od kestena i meda.

Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska

Na jelovniku su i neizostavni klasici, a uz zapečene štrukle tu su i Cezar salata, zapečena francuska juha od luka, kao i primamljivi bečki odrezak s pire-krumpirom. Slastice iz Esplanadine slastičarnice savršeno zaokružuju cijelo iskustvo objedovanja u Le Bistrou, a dio primamljivog zimskog izbora čine badem streusel s kremom od naranče i badema te neobični biskvit od cikle i tamne čokolade koji sjajno dopunjuje mousse od jogurta i višnje.

Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska

Le Bistro svakodnevno nudi i Dnevni meni (Menu du Jour) po cijeni od 42 € koji uključuje dnevno svježa tri slijeda jela po izboru chefa, čašu vina kuće te kavu ili čaj. Dnevni meni poslužuje se svakog dana od 12 do 17 sati. Uživanju u okusima pridonosi i selekcija rashlađenih vina i pjenušaca na čaše, a za preporuku se svakako možete obratiti uslužnom osoblju. Za najljepši početak dana Le Bistro od 9 do 11 sati nudi i doručak à la carte, a neka od jela koja će vas ugrijati i napuniti energijom za ostatak dana čine jaja Benedict na toplom briošu, tost s kremom od avokada, poširanim jajetom i prženom pancetom, zobena kaša s cimetom i medom ili američke palačinke.

Esplanade jelovnik za siječanj hello magazine croatia hrvatska

Le Bistro je otvoren svakog dana od 9 do 23 sata (kuhinja radi do 22:30), a rezervacije stolova primaju se putem telefona na 01 45 666 11 ili e-poštom na lebistro@esplanade.hr. Više informacija možete pronaći na internetskim stranicama Le Bistroa.

Ako poželite iznenaditi dragu osobu, obitelj ili poslovnog partnera doživljajem u Le Bistrou, preporučujemo vam kupnju digitalnog poklon-bona koji će zasigurno biti izvrstan dar i gastronomski užitak.

Više informacija potražite na ovoj stranici: Poklon bon – Esplanade Zagreb.


druge vijesti

severina mama ana

Kad je Severina zapjevala ‘Dalmatinku’, njezina je majka ustala – i cijela Arena je stala

U prepunoj zagrebačkoj Areni, pred desecima tisuća ljudi i pod svjetlima raskošne produkcije, dogodio se trenutak koji ni najveći scenski spektakl nije mogao zasjeniti – onaj između majke i kćeri. Severina je, u trenucima kada je emocija u dvorani dosegla vrhunac, posvetila pjesmu „Dalmatinka“ svojoj majci Ani, a prizor koji je uslijedio postao je jedan od najdirljivijih trenutaka cijelog koncerta – i interneta.

Celebrity News

09 studenoga 2025

Treniranje kod kuće minimalna oprema, maksimalan rezultat

Treniranje kod kuće: Minimalna oprema, maksimalan rezultat

U srcu svakog muškarca leži želja za snagom, izdržljivošću i samopouzdanjem, a sve to može se postići i bez odlaska u teretanu, koristeći samo prostor svog doma i nekoliko ključnih rekvizita. Zamislite jutro u kojem se budite, ne zbog alarma, već zbog unutarnje motivacije koja vas pokreće da se posvetite svom tijelu i zdravlju. Bez gužve, bez čekanja na sprave, bez izgovora. Samo vi, vaša volja i minimalna oprema koja donosi maksimalne rezultate.

Zdravlje

09 studenoga 2025

Kako odabrati parfem koji vas definira Vodič kroz karakter, tip kože i mirisnu harmoniju

Kako odabrati parfem koji vas definira: Vodič kroz karakter, tip kože i mirisnu harmoniju

Miris nije samo dodatak odjeći ili modnom stilu; on je nevidljivi potpis ličnosti, tihi ambasador karaktera koji komunicira bez riječi i oblikuje dojam koji ostavljamo na druge. Upravo zato odabir parfema zahtijeva pažnju, razumijevanje vlastite kože i svjesnost o vlastitom karakteru, jer parfem reagira s kožom i otkriva svoju punu aromatičnu složenost tek kada se stopi s vašim prirodnim pH-om, razinom vlage i masnoćom kože.

Stil

09 studenoga 2025

luciano plazibat

Luciano Plazibat za HELLO! Movember:”„Da, dolje! Provjerite se, ljudi!“

Luciano Plazibat jedan je od onih likova koji ne prolaze nezapaženo – bilo da pleše, preživljava u divljini ili jednostavno hoda crvenim tepihom. Hrvatska ga je upoznala kao energičnog, iskrenog i karizmatičnog plesača, no pravi boom dogodio se kada je osvojio titulu pobjednika showa Survivor Hrvatska. U dominikanskoj prašumi pokazao je koliko daleko može ići kad se spoje snaga, disciplina i emocionalna inteligencija – a upravo to ga je lansiralo u novu sferu popularnosti. Prije toga, Luciano je već bio poznat iz plesnog svijeta – njegov scenski nastup, osjećaj za ritam i prepoznatljiva ekspresija učinili su ga jednim od upečatljivijih izvođača na domaćoj sceni. No Luciano nije samo plesač – on je performer u punom smislu te riječi, čovjek koji pokret pretvara u priču, a scenu u vlastiti svemir. Njegovi su plesni videi redovito viralni, a na društvenim mrežama okuplja zajednicu koja voli autentičnost, strast i dozu nepretenciozne iskrenosti. Nakon Survivora, iskreno je progovorio o izazovima koji su došli s pobjedom – od fizičkih promjena do suočavanja s vlastitim granicama. Time je još jednom pokazao da iza njegove vedre energije stoji i duboka introspekcija. HELLO! magazin ga je proglasio jednim od najintrigantnijih mladih lica na domaćoj sceni, a njegov modni izričaj – koji koketira s androginošću i avangardom – uspoređuju s ikonama poput Davida Bowieja. Na svakom eventu, Luciano djeluje kao da mu je pista pod nogama – samouvjeren, nekonvencionalan i beskompromisno svoj. Kombinira ples, modu i performans u osobni brend koji odiše slobodom i samopouzdanjem.

Celebrity News

09 studenoga 2025