HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Možete dobiti suhu paprat ili već pripremljenu paprat (npr. kuhana i smrznuta paprat) u korejskoj trgovini prehrambenim proizvodima. Puno je lakše pronaći suhu paprat, smrznute nisu uvijek dostupne. Također su i skuplje.

Gosari Crisps

Sastojci:

  • 1 srednji krumpir
  • 50 g gosarija (paprat)
  • 50 ml mlijeka
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat šećera
  • Ulje za prženje

Gosari Crisps

Upute:

Kuhanje krumpira:

  • Skuhajte krumpir u loncu s vodom dok ne bude potpuno kuhan i mekan. Ostavite da se ohladi.

Priprema gosari smjese:

  • U blenderu pomiješajte 50 g gosarija, 50 ml mlijeka, prstohvat soli i prstohvat šećera. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Pečenje smjese:

  • Zagrijte pećnicu na 140 °C.
  • Ravnomjerno rasporedite smjesu na silikonski podložak za pečenje ili papir za pečenje.
  • Pecite u pećnici 15 minuta ili dok smjesa ne postane čvrsta i lagano hrskava.

Prženje čipsa:

  • Izvadite pečenu smjesu iz pećnice i pustite da se malo ohladi.
  • Izlomite je na male komade.
  • Zagrijte ulje u fritezi ili velikom loncu na 180 °C.
  • Pržite komade dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
  • Izvadite i ocijedite na papirnatim ručnicima.

druge vijesti