Čokoljupci, pozor! Pronašli smo prefinu čokoladu uz koju ćete lako izraditi ovih 5 super slastica
Ovi recepti s čokoladom osvojit će vaše ukućane i goste, a najbolje od svega je što smo pronašli fantastične nove čokolade koje će im pružiti nezaboravan okus. Čokolada Next novost je na policama PLODINA i novak na policama naše smočnice bez kojeg više ne želimo zamisliti tjedan.
Veliki ste fan čokolade i slastica u kojima je glavni sastojak taj popularni “sastojak sreće”? Imamo odličnu vijest za vas! U trgovine lanca PLODINE stigle je čokolada brenda Next koja pruža luksuzno slatko iskustvo po sasvim povoljnoj cijeni. Čokolada Next novitet je na policama trgovina PLODINE, a nas je oduševila kako okusom tako i teksturom te bezbrojnim mogućnostima koje pruža.
Stiže u pet okusa koja su i najpopularnija u svijetu među čokoljupcima: bijela, tamna, mliječna, lješnjak, kikiriki i grožđice, a kvalitetni sastojci u pločicama čokolade Next sljubljuju se u svilenkastu rapsodiju okusa koja poziva da se ponudimo još barem jednom kockicom više. Pa i još jednom…
Next čokolada savršena je za izradu ovih pet preukusnih recepata
Proglasite ovu zimu sezonom čokolade i svaki tjedan isprobajte jedan recept koji će vam podići raspoloženje. Uz pomoć čokolada Next, bit će još ukusniji!
Jagode u smokingu od čokolade
Ovaj desert smatra se najromantičnijim na svijetu, a zaista ga je lako napraviti. Jagode u čokoladi ne moraju biti rezervirane samo za Valentinovo – možete ih pripremati s voljenom osobom na romantičnom spoju i pritom se ludo zabaviti, ili ih ponuditi uz šampanjac i Rose na djevojačkoj večeri ili ženskom druženju.
Priprema:
Operite i papirnatim ručnikom osušite jagode, a zatim u mikrovalnoj pećnici rastopite tri vrste čokolade bijelu, mliječnu i tamnu i tri različite posudice koje dobro podnose toplinu. Jagode koje ste na peteljki proboli čačkalicama ili štapićima za roštilj pažljivo umočite u čokoladu i pustite da se osuše na masnom papiru za pečenje. Voila!
Čokoladni medvjedići u krevetiću od lisnatog tijesta
Koliko su slatki ovi medvjedići? Čokolada Next omogućit će vam da ih pripremite u samo dvadesetak minuta.
Priprema:
Lisnato tijesto razrežite na pravokutnike, a zatim preklopite tako da izgledaju poput krevetića u koje zatim umetnite dvije kockice čokolade Next i keksić ili pahuljice u obliku medvjedića. Rubove doradite vilicom kako bi dobili udubine, a zatim premažite tijesto umućenim jajetom i sve zapecite prema uputama na omotu lisnatog tijesta.
Na kraju pospite šećerom u prahu i uživajte u pohvalama svojih gostiju.
Mousse s bijelom čokoladom
Stižu vam gosti u posljednji čas? Iznenadite ih svilenkastim desertom u čašama koji možete izraditi od samo dva sastojka.
Priprema:
Nasjeckajte 30 grama bijele čokolade Next i rastopite je u mikrovalnoj pećnici. Istucite slatko vrhnje u pjenastu smjesu te dodajte rastopljenu čokoladu i rukom ju lagano umutite. Prebacite u visoke čaše i rashladite.
Tart od tamne čokolade s malinama
Da, uz ovaj recept iskazat ćete se kao vrhunski chef, a izradit ćete ga bez puno muke. To mi zovemo win-win situacija!
Sastojci:
100 g malina,
400 g Crne čokolade,
1/2 žličice soli,
200 g šećera,
50 g pistacija,
220 g Oreo keksa,
50 g maslaca,
500 g vrhnja za šlag.
Priprema:
Izdrobite Oreo kekse i pomiješajte ih s omekšalim maslacem te utisnite u kalup za tart.
Rastopite 400 g tamne čokolade, izmutite vrhnje za šlag, dodajte sol, izdrobljene pistacije i šećer te zatim svilenkasto umutite rastopljenu tamnu čokoladu.
Izlijte na podlogu, dobro rashladite i ukrasite malinama.
Cheesecake od bijele čokolade
Poznajete li nekoga tko ne voli cheesecake? Vjerujte nam, ovaj će svi obožavati!
Priprema:
Za podlogu od keksa:
125 g maslaca,
250 g graham, petit ili plazma (izmrvljenih),
3 žlice smeđeg šećera.
Za kremu:
6 žlica šećera,
2 vanilin šećera,
750 g svježeg krem sira,
4 jaja,
100 g bijele čokolade Next.
Izmrvite kekse, dodajte šećer i rastopljeni maslac, sve pomiješajte i utisnite u dno kalupa koji ste prethodno obložili masnim papirom. Stavite peći na 200°C – 5 minuta.
Za kremu odvojite žumanjke od bjelanjaka i izradite bjelanjke u čvrsti snijeg pa polako dodajte šećer, vanilin šećer i na kraju žumanjke. Zatim lagano umutite rastopljenu bijelu čokoladu i dodajte nekoliko kapljica limunova soka i po želji malo naribane korice pa opet nježno promiješajte.
Smanjite temperaturu u pećnici na 170 stupnjeva, izlijte na pečenu podlogu smjesu od sira i bijele čokolade pa stavite u pećnicu na još 20 minuta.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Prepoznatljiv po svojem glamuru i perfekcionizmu, stilist i modni vizionar Marko Grubnić ponovno demonstrira kako izgled može biti osobni potpis, manifest i umjetnička izjava.
U svijetu mode, gdje se vizije mijenjaju brže nego se ispisuju trendovski manifesti, odlazak darija vitalea iz versacea u manje od godinu dana djeluje poput munje koja nakratko rasiječe nebo pa nestane, ostavljajući za sobom više pitanja nego odgovora. Njegov kratki mandat pretvorio se u fantastično zgusnutu priču o ambiciji, industrijskim tektonskim poremećajima, estetskim sudarima i suptilnim političkim turbulencijama koje rijetko dospiju na površinu. A ipak, svaki detalj otkriva novu perspektivu o tome kako se velika modna kuća nosi s vlastitom prošlošću i budućnošću, pogotovo u trenutku kad promjena vlasništva neminovno pomiče sve unutarnje kotačiće.
Američka voditeljica otvoreno podržala zakon koji će zabraniti korištenje društvenih mreža mladima do 16 godina i poručila da taj potez štiti djecu od ovisnosti, pornografije i gubitka socijalnih vještina.