Čokoljupci, pozor! Pronašli smo prefinu čokoladu uz koju ćete lako izraditi ovih 5 super slastica
Ovi recepti s čokoladom osvojit će vaše ukućane i goste, a najbolje od svega je što smo pronašli fantastične nove čokolade koje će im pružiti nezaboravan okus. Čokolada Next novost je na policama PLODINA i novak na policama naše smočnice bez kojeg više ne želimo zamisliti tjedan.
Veliki ste fan čokolade i slastica u kojima je glavni sastojak taj popularni “sastojak sreće”? Imamo odličnu vijest za vas! U trgovine lanca PLODINE stigle je čokolada brenda Next koja pruža luksuzno slatko iskustvo po sasvim povoljnoj cijeni. Čokolada Next novitet je na policama trgovina PLODINE, a nas je oduševila kako okusom tako i teksturom te bezbrojnim mogućnostima koje pruža.
Stiže u pet okusa koja su i najpopularnija u svijetu među čokoljupcima: bijela, tamna, mliječna, lješnjak, kikiriki i grožđice, a kvalitetni sastojci u pločicama čokolade Next sljubljuju se u svilenkastu rapsodiju okusa koja poziva da se ponudimo još barem jednom kockicom više. Pa i još jednom…
Next čokolada savršena je za izradu ovih pet preukusnih recepata
Proglasite ovu zimu sezonom čokolade i svaki tjedan isprobajte jedan recept koji će vam podići raspoloženje. Uz pomoć čokolada Next, bit će još ukusniji!
Jagode u smokingu od čokolade
Ovaj desert smatra se najromantičnijim na svijetu, a zaista ga je lako napraviti. Jagode u čokoladi ne moraju biti rezervirane samo za Valentinovo – možete ih pripremati s voljenom osobom na romantičnom spoju i pritom se ludo zabaviti, ili ih ponuditi uz šampanjac i Rose na djevojačkoj večeri ili ženskom druženju.
Priprema:
Operite i papirnatim ručnikom osušite jagode, a zatim u mikrovalnoj pećnici rastopite tri vrste čokolade bijelu, mliječnu i tamnu i tri različite posudice koje dobro podnose toplinu. Jagode koje ste na peteljki proboli čačkalicama ili štapićima za roštilj pažljivo umočite u čokoladu i pustite da se osuše na masnom papiru za pečenje. Voila!
Čokoladni medvjedići u krevetiću od lisnatog tijesta
Koliko su slatki ovi medvjedići? Čokolada Next omogućit će vam da ih pripremite u samo dvadesetak minuta.
Priprema:
Lisnato tijesto razrežite na pravokutnike, a zatim preklopite tako da izgledaju poput krevetića u koje zatim umetnite dvije kockice čokolade Next i keksić ili pahuljice u obliku medvjedića. Rubove doradite vilicom kako bi dobili udubine, a zatim premažite tijesto umućenim jajetom i sve zapecite prema uputama na omotu lisnatog tijesta.
Na kraju pospite šećerom u prahu i uživajte u pohvalama svojih gostiju.
Mousse s bijelom čokoladom
Stižu vam gosti u posljednji čas? Iznenadite ih svilenkastim desertom u čašama koji možete izraditi od samo dva sastojka.
Priprema:
Nasjeckajte 30 grama bijele čokolade Next i rastopite je u mikrovalnoj pećnici. Istucite slatko vrhnje u pjenastu smjesu te dodajte rastopljenu čokoladu i rukom ju lagano umutite. Prebacite u visoke čaše i rashladite.
Tart od tamne čokolade s malinama
Da, uz ovaj recept iskazat ćete se kao vrhunski chef, a izradit ćete ga bez puno muke. To mi zovemo win-win situacija!
Sastojci:
100 g malina,
400 g Crne čokolade,
1/2 žličice soli,
200 g šećera,
50 g pistacija,
220 g Oreo keksa,
50 g maslaca,
500 g vrhnja za šlag.
Priprema:
Izdrobite Oreo kekse i pomiješajte ih s omekšalim maslacem te utisnite u kalup za tart.
Rastopite 400 g tamne čokolade, izmutite vrhnje za šlag, dodajte sol, izdrobljene pistacije i šećer te zatim svilenkasto umutite rastopljenu tamnu čokoladu.
Izlijte na podlogu, dobro rashladite i ukrasite malinama.
Cheesecake od bijele čokolade
Poznajete li nekoga tko ne voli cheesecake? Vjerujte nam, ovaj će svi obožavati!
Priprema:
Za podlogu od keksa:
125 g maslaca,
250 g graham, petit ili plazma (izmrvljenih),
3 žlice smeđeg šećera.
Za kremu:
6 žlica šećera,
2 vanilin šećera,
750 g svježeg krem sira,
4 jaja,
100 g bijele čokolade Next.
Izmrvite kekse, dodajte šećer i rastopljeni maslac, sve pomiješajte i utisnite u dno kalupa koji ste prethodno obložili masnim papirom. Stavite peći na 200°C – 5 minuta.
Za kremu odvojite žumanjke od bjelanjaka i izradite bjelanjke u čvrsti snijeg pa polako dodajte šećer, vanilin šećer i na kraju žumanjke. Zatim lagano umutite rastopljenu bijelu čokoladu i dodajte nekoliko kapljica limunova soka i po želji malo naribane korice pa opet nježno promiješajte.
Smanjite temperaturu u pećnici na 170 stupnjeva, izlijte na pečenu podlogu smjesu od sira i bijele čokolade pa stavite u pećnicu na još 20 minuta.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.
Čežnja ježa, prvi naslov u nizu iz serije bestselera slavnog nizozemskog pisca i liječnika Tona Tellegena u prijevodu Josipe Dvoraček Užarević i izdanju Frakture, djelo je koje progovara o univerzalnim temama emocionalne ranjivosti i potrebe za povezivanjem.
U svijetu u kojem sve ide nabrzaka – od jutarnje kave do večernjih notifikacija koje nas podsjećaju da je već prošao još jedan dan – stiže pjesma koja ne traži puno da vas zaustavi i natjera da udahnete dublje. "Život ode nabrzaka", nova glazbena priča iz radionice Tončija Huljića & Madre Badessa, u suradnji s Amirom Medunjanin, upravo je to: nježan podsjetnik da su trenuci sve što imamo, a glazba ona čarolija koja ih može sačuvati.
Ljeto u Hrvatskoj nije sezona – to je stanje uma. To je onaj trenutak kad na meniju stoje ćevapi, sushi i kajmak, dok s terase slušate klapu i techno u istoj rečenici. To je vrijeme kad se na istom šugamanu izmjenjuju četiri nacije, tri jezika i jedna lubenica. I upravo u tom duhu – apsurdnom, šarenom, sunčanom do izgaranja – stiže nova pjesma Luke Nižetića. Da, ona s nazivom koji zvuči kao nesporazum u kuhinji, ali je zapravo najzabavniji hit sezone.