
Doris Pinčić otkrila tajnu za savršen domaći maslac i mlijeko!
Doris Pinčić podijelila je jednostavan recept za domaći orašasti maslac i inspirativan način za pripremu orašastog mlijeka.
21 veljače 2025
Ovi recepti s čokoladom osvojit će vaše ukućane i goste, a najbolje od svega je što smo pronašli fantastične nove čokolade koje će im pružiti nezaboravan okus. Čokolada Next novost je na policama PLODINA i novak na policama naše smočnice bez kojeg više ne želimo zamisliti tjedan.
Veliki ste fan čokolade i slastica u kojima je glavni sastojak taj popularni “sastojak sreće”? Imamo odličnu vijest za vas! U trgovine lanca PLODINE stigle je čokolada brenda Next koja pruža luksuzno slatko iskustvo po sasvim povoljnoj cijeni. Čokolada Next novitet je na policama trgovina PLODINE, a nas je oduševila kako okusom tako i teksturom te bezbrojnim mogućnostima koje pruža.
Stiže u pet okusa koja su i najpopularnija u svijetu među čokoljupcima: bijela, tamna, mliječna, lješnjak, kikiriki i grožđice, a kvalitetni sastojci u pločicama čokolade Next sljubljuju se u svilenkastu rapsodiju okusa koja poziva da se ponudimo još barem jednom kockicom više. Pa i još jednom…
Proglasite ovu zimu sezonom čokolade i svaki tjedan isprobajte jedan recept koji će vam podići raspoloženje. Uz pomoć čokolada Next, bit će još ukusniji!
Ovaj desert smatra se najromantičnijim na svijetu, a zaista ga je lako napraviti. Jagode u čokoladi ne moraju biti rezervirane samo za Valentinovo – možete ih pripremati s voljenom osobom na romantičnom spoju i pritom se ludo zabaviti, ili ih ponuditi uz šampanjac i Rose na djevojačkoj večeri ili ženskom druženju.
Priprema:
Operite i papirnatim ručnikom osušite jagode, a zatim u mikrovalnoj pećnici rastopite tri vrste čokolade bijelu, mliječnu i tamnu i tri različite posudice koje dobro podnose toplinu. Jagode koje ste na peteljki proboli čačkalicama ili štapićima za roštilj pažljivo umočite u čokoladu i pustite da se osuše na masnom papiru za pečenje. Voila!
Koliko su slatki ovi medvjedići? Čokolada Next omogućit će vam da ih pripremite u samo dvadesetak minuta.
Priprema:
Lisnato tijesto razrežite na pravokutnike, a zatim preklopite tako da izgledaju poput krevetića u koje zatim umetnite dvije kockice čokolade Next i keksić ili pahuljice u obliku medvjedića. Rubove doradite vilicom kako bi dobili udubine, a zatim premažite tijesto umućenim jajetom i sve zapecite prema uputama na omotu lisnatog tijesta.
Na kraju pospite šećerom u prahu i uživajte u pohvalama svojih gostiju.
Stižu vam gosti u posljednji čas? Iznenadite ih svilenkastim desertom u čašama koji možete izraditi od samo dva sastojka.
Priprema:
Nasjeckajte 30 grama bijele čokolade Next i rastopite je u mikrovalnoj pećnici. Istucite slatko vrhnje u pjenastu smjesu te dodajte rastopljenu čokoladu i rukom ju lagano umutite. Prebacite u visoke čaše i rashladite.
Da, uz ovaj recept iskazat ćete se kao vrhunski chef, a izradit ćete ga bez puno muke. To mi zovemo win-win situacija!
Sastojci:
Priprema:
Izdrobite Oreo kekse i pomiješajte ih s omekšalim maslacem te utisnite u kalup za tart.
Rastopite 400 g tamne čokolade, izmutite vrhnje za šlag, dodajte sol, izdrobljene pistacije i šećer te zatim svilenkasto umutite rastopljenu tamnu čokoladu.
Izlijte na podlogu, dobro rashladite i ukrasite malinama.
Poznajete li nekoga tko ne voli cheesecake? Vjerujte nam, ovaj će svi obožavati!
Priprema:
Za podlogu od keksa:
Za kremu:
Izmrvite kekse, dodajte šećer i rastopljeni maslac, sve pomiješajte i utisnite u dno kalupa koji ste prethodno obložili masnim papirom. Stavite peći na 200°C – 5 minuta.
Za kremu odvojite žumanjke od bjelanjaka i izradite bjelanjke u čvrsti snijeg pa polako dodajte šećer, vanilin šećer i na kraju žumanjke. Zatim lagano umutite rastopljenu bijelu čokoladu i dodajte nekoliko kapljica limunova soka i po želji malo naribane korice pa opet nježno promiješajte.
Smanjite temperaturu u pećnici na 170 stupnjeva, izlijte na pečenu podlogu smjesu od sira i bijele čokolade pa stavite u pećnicu na još 20 minuta.
Ukrasite po želji i uživajte!
Julez Smith u odličnim je odnosima sa svojim sestričnama.
22 veljače 2025
Tia Jurčić u vezi je s poznatim komentatorom i bivšim poznatim košarkašem.
22 veljače 2025
Glazbena scena ove godine svjedoči nečemu posebnom – nastupu koji će, prema riječima izvođača, biti prava oluja emocija, energije i vizualnog spektakla. S pjesmom "Južina", koja je već svojim spotom osvojila publiku, naš sugovornik sprema nastup na Dori koji neće ostaviti nikoga ravnodušnim.
22 veljače 2025
Brady Corbet, redatelj filma Brutalist, otkrio je da unatoč velikom uspjehu filma i 10 nominacija za Oscara, živi na rubu siromaštva i nije zaradio ništa od svojih posljednjih filmova.
21 veljače 2025
Pjevačica Nina Badrić iznenadila je fanove snimkom boksanja s Tajlanda – i to joj ide nevjerojatno dobro!
21 veljače 2025