Nova linija instant kave Barcaffè donosi nam tri uzbudljiva okusa – Classic, Gold i Crema. Barcaffè Classic nas oduševljava izvanrednom aromom obogaćenom čokoladom, dok Barcaffè Cremu krasi bogata pjena i kremasta tekstura. Najluksuzniji okus pruža Barcaffè Gold, s predivno izbalansiranim notama kave i gorčine, karakteristične samo za najkvalitetnija zrna arabice i robuste.
Ovog smo tjedna probali sve tri varijante instant kave i odlučili podijeliti svoje dojmove s vama. Saznajte kako su nam se svidjeli novi napitci, koje arome i okuse su nam pružili i što nas je oduševilo kod nove linije Barcaffè instant kave, za koju smo jednoglasno zaključili da je idealna za popodnevni predah ili u kombinaciji s omiljenim desertom.
Instant kava – zašto je volimo?
Postoji nekoliko razloga zašto je instant kava stekla takvu popularnost. Prije svega, ova vrsta kave nudi praktičnost, sve što trebate je vruća voda ili mlijeko i nekoliko trenutaka za pripremu, što je idealno za one koji žive brzim tempom života ili vole imati kavu uvijek uza sebe. Osim toga, instant kava dolazi u različitim okusima i varijacijama, pružajući širok izbor i mogućnost prilagodbe prema vlastitim preferencijama. No, možda najvažniji razlog zašto ljudi vole instant kavu je taj što se brzo i jednostavno priprema bez kompromisa kvalitete okusa i arome.
Ono što nas posebno oduševljava kod Baracffea je njihova dosljednost kada je riječ o kvaliteti kave. Naime, Barcaffè koristi samo najkvalitetnija zrna kave arabice i robuste, a potom pažljivim postupkom prženja naglašava njihove prirodne arome. Osim toga, za razliku od klasične kave koja može varirati ovisno o faktorima poput metode pripreme, vremena ekstrakcije ili kvalitete vode, instant kava pruža dosljedan okus i kvalitetu bez obzira na uvjete pripreme, a to nam je važno budući da ovaj napitak pijemo rado i često.
Barcaffè Classic – klasik među instant napicima koji osvaja svojim bogatim okusom
Barcaffè Classic je prva kava koju smo imali priliku isprobati, i moramo priznati da nas je oduševila. Kao pravi klasik među instant napicima, ova kava nas je osvojila svojim bogatim okusom koji zaokružuje fini naknadni okus čokolade. Aroma kave je primamljiva i raskošna, a priprema je jednostavna – samo dodate vruću vodu, promiješate i uživate u trenutku. Barcaffè Classic će vas oduševiti svojom kvalitetom i iznimnim okusom, a idealan je za sve prilike uživanja i savršeno se kombinira s mlijekom.
Barcaffè Crema – raskošna kava s kremastom pjenom za pravi užitak
Sljedeća na redu je bila Barcaffè Crema. Ova kava obećava bogatu i dugotrajnu pjenu koja će zadovoljiti čak i najzahtjevnije ljubitelje instant kavenih napitaka. Nakon pripreme, primijetili smo da kava zaista ispunjava očekivanja. Aroma je bogata i primamljiva, a baršunasta krema pruža dojam raskošnosti i luksuza. Zamislili smo se kako s šalicom ove kave uživamo u trenutku samo za sebe ili u društvu dragih gostiju.
Barcaffè Gold – snažna i puna šalica kave za dodatnu energiju
Treći okus koji smo probali je Barcaffè Gold. Ovaj napitak predstavlja savršenu ravnotežu arome i gorčine, karakterističnu samo za najkvalitetniju kavu.Barcaffè Gold nudi snažnu i punu šalicu kave s izraženim okusom i aromom. Dodatak nekoliko kapi mlijeka pruža novu dimenziju – kremastu teksturu i savršenu ravnotežu aroma. Ova kava je idealna opcija za one koji traže dodatnu energiju i karakterističnu notu arome u svojoj šalici kave.
Zaključak
Kao istinski ljubitelji kave, jedva smo čekali isprobati nove okuse Barcaffè instant kave. I nismo se razočarali! Classic nas je osvojio svojim bogatim okusom i suptilnom čokoladnom notom, dok nas je Gold oduševio svojom sofisticiranošću i dubinom okusa. No, najveće iznenađenje bila je Crema – njezina kremasta tekstura i savršena ravnoteža okusa čine je izuzetnim izborom za prave gurmane. Zaključujemo da su svaka od tri nove Barcaffè instant kave – Classic, Crema i Gold, zaista prefine i neodoljive. Okus im je izvrstan i moramo priznati kako nam je izmamio veliki osmijeh na lica.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Američka voditeljica otvoreno podržala zakon koji će zabraniti korištenje društvenih mreža mladima do 16 godina i poručila da taj potez štiti djecu od ovisnosti, pornografije i gubitka socijalnih vještina.