HELLO
Domagoj Kukec

Prije nekoliko dana, Bulgari je otvorio svoj deveti hotel, drugi u Italiji nakon Milana, u Rimu, kolijevci slavnog rimskog draguljara. Nakon deset godina traženja, konačno su pronašli lokaciju koja odgovara Bulgarijevoj prestižnoj povijesti – Piazza Augusto Imperatore 10, u samom srcu grada.

Bulgari hotel

Bulgari hotel u samom centru grada

Sotirio Bulgari osnovao je poznatu kuću prije gotovo 140 godina u Rimu, stoga je otvaranje ovog hotela predstavljalo dugoočekivani povratak izvorima. Drugi Bulgarijev hotel u Italiji otvoren je 9. lipnja i predstavlja živopisan spoj moderne arhitekture i rimske povijesti. Zgrada, koju je dizajnirao arhitekt Vittorio Ballio Morpurga, prostire se na sedam katova i obuhvaća impresivnih 14 000 kvadrata. Svojom racionalističkom estetikom, zgrada je okrenuta prema kružnom Augustovom mauzoleju, jednom od najvažnijih spomenika carskog Rima.

Ulazni vestibul hotela oduševljava posjetitelje mramornim kipom cara Augusta iz poznate zbirke Torlonia. Ovaj kip je prvi u nizu od pet koji će se izmjenjivati ​​na izložbi unutar hotela, a svi su restaurirani uz Bulgarijevu potporu. Ova posveta rimskoj povijesti odražava duboku privrženost Bulgarija vječnom gradu. Dizajn interijera hotela povjeren je talijanskoj tvrtki ACPV Architects – Antonio Citterio Patricia Viel, koja je već surađivala s Bulgarijem na drugim projektima. Dizajn interijera hotela inspiraciju je pronašao u tri ključna elementa: slavljenju antičkog Rima i liku cara Augusta te poštovanjem prema samoj zgradi u kojoj se hotel nalazi. Bulgari je angažirao Studio Polis za restauraciju zgrade i originalnih umjetničkih djela kao što su mozaici, freske i reljefi.

Bulgari hotel

Vrlo visoka cijena noćenja, no Bulgari hotel nikoga neće razočarati

U hotelu Bulgari Roma gosti imaju mogućnost uživati u prekrasno uređenim javnim prostorima, koji uključuju sobu za goste, knjižnicu, hotelski restoran, šampanjski bar, terasu, bazen i spa centar. Novinari “Forbesa” koji su posjetili hotel posebno su istaknuli ogromnu zelenu vanjsku terasu koju je dizajnirao P’Arcnouveau i koja sadrži više od 4500 biljaka. Hotel također ima restoran na petom katu, čiji je chef Niko Romito slavni kuhar s tri Michelinove zvjezdice. Chef Niko je kreirao suvremeni talijanski jelovnik, a restoran će voditi chef Emilio Di Cristo.

Bulgari hotel

Hotel Bulgari Roma ima ukupno 114 soba, od kojih su 48 apartmana. Smještaj u ovom luksuznom hotelu nije jeftin, cijene se kreću od 1500 pa sve do 38 000 eura za noćenje, ovisno o odabranoj sobi odnosno apartmanu.

Bulgari hotel

druge vijesti