Novo omiljeno mjesto u gradu za savršen početak i kraj dana
Na obali jezera, između mirisa kave i zvukova live glazbe, Mime’s stvara iskustvo zbog kojeg doručak postaje doživljaj, a večera – pravi gradski izlazak.
U mirnoj oazi Bundeka, tik uz jezero, skriva se jedno od najšarmantnijih mjesta u gradu – Mime’s. Već prepoznat po vrhunskoj kuhinji i nenametljivoj eleganciji, Mime’s je postao nezaobilazna destinacija za sve one koji od izlaska u restoran traže nešto više od pukog obroka. Sada su otišli i korak dalje – doručak i brunch ovdje su pretvoreni u pravo malo hedonističko iskustvo kojim dan započinje na najbolji mogući način.
Jutra u Mime’su mirišu na svježe pripremljene tanjure, dobru kavu i pogled koji smiruje. Ovdje doručak nije samo navika, nego trenutak mira i uživanja – bilo da ste u potrazi za laganim zalogajem ili pravim gurmanskim početkom dana. U ponudi se nalaze jela koja zadovoljavaju sve ukuse – od zdravih i laganih varijanti, do onih bogatijih i raskošnijih. Granola s bobičastim voćem, medom i grčkim jogurtom idealan je izbor za nježan početak jutra, dok poširana jaja s dimljenim lososom, avokadom, rajčicom, paprikom, brioche pecivom i bogatim hollandaise umakom pričaju svoju, puno ozbiljniju gourmet priču.
Za one koji maštaju o talijanskom ljetu čak i usred jeseni, tu je alla bruschetta s pršutom di Parma, kremom od buratte, kaparima i maslinama – spoj tekstura i okusa koji podsjeća na autentični Mediteran. Neizostavna je i sočna fritata s povrćem, šunkom i mozzarellom, a oni koji dan vole započeti slatko, uživat će u nježnoj zobeno-jogurtnoj kaši s medom, cimetom, bobičastim voćem i bananom. I to je tek dio ponude!
U Mime’s se ne dolazi samo jesti, već doživjeti, a kad sunce počne zalaziti, ovaj zagrebački biser dobiva potpuno novo lice. Odnedavno, petkom i subotom navečer, Mime’s se pretvara u intimno večernje utočište s glazbom uživo. Te večeri imaju poseban ritam – ambijent postaje topliji, svjetla mekša, a glazba unosi onu emociju koja večeri čini nezaboravnima. Atmosfera je upravo ono što je Zagrebu dugo nedostajalo – spoj elegancije, glazbe i vrhunske hrane u prostoru koji diše stil i opuštenost. Ne čudi stoga što su petak i subota večeri za koje se stolovi traže unaprijed, rezervacija je obavezna, jer Mime’s vikendom postaje mjesto na kojem svi žele biti. Točne termine live session svirki i sve novosti iz Mime’sa možete pratiti putem njihovog službenog Instagram profila, gdje pravovremeno obavještavaju o svim događanjima i posebnim večerima.
Mime’s nije samo restoran. To je dnevna rutina pretvorena u ritual, večernji izlazak koji ostaje u sjećanju i adresa na koju se uvijek vraćate, zbog okusa, ambijenta i osjećaja da ste na pravom mjestu, u pravo vrijeme.
Povijesni hotel u samom srcu starog grada Korčule, s više od 110 godina hotelske tradicije, nakon potpune obnove i redizajna ulazi u novu fazu razvoja kao ekskluzivni heritage hotel s pet zvjezdica.
Limitirana kolekcija Jabuka & Cimet, koju ljubitelji Atelier Rebula s nestrpljenjem iščekuju svake godine te raskošan, intenzivan i simboličan Bereket, dvije su mirisne priče koje na profinjen način spajaju tradiciju i toplinu
U iščekivanju Božića, ali i posljednje epizode, donosimo recept za doboš tortu – savršen klasik za blagdanski stol, koji spaja tradiciju i nezaboravne okuse Austro-Ugarske.
Bakalar, skandinavska riba koja je stoljećima bila specijalitet hladnih sjevernih mora, danas je nezaobilazna delicija mediteranske kuhinje, posebno tijekom blagdana. Taj fascinantni spoj tradicije i okusa u Istri doživljava pravu renesansu, a recept za jednostavno i brzo jelo koje oduševljava i najmlađe otkriva Aleksandar Stefanov, majstor bakalara s iskustvom od gotovo tri desetljeća.
U trenutku kada namirnica postaje glavna priča, a jednostavnost prostor za kreativnost, nastaje zimski meni koji slavi čiste okuse, tišinu prostora i večeri koje se pamte – bez žurbe, bez viška, s jasnim karakterom.
U danu koji prirodno poziva na tišinu, usporavanje i povratak sebi, Matija Cvek objavio je novu pjesmu – onu koja ne traži pažnju glasno, ali je dobiva iskreno. Objavljena na Božić, pjesma Dom su ljudi (radni naziv prema poruci) donosi jednostavnu, ali duboko univerzalnu misao: dom nisu ni gradovi ni adrese, nego ljudi s kojima dijelimo život.
U Ujedinjenom Kraljevstvu utrka za vrh glazbenih ljestvica svake je godine u prosincu žešća nego u bilo kojem drugom razdoblju. Tijekom božićnog tjedna i najveće zvijezde i manje poznata imena ulažu iznimne napore kako bi s pjesmom ili albumom dosegli prvo mjesto – jer se božićni broj jedan smatra osobito prestižnim i simbolički snažnim uspjehom.
Vratimo se nakratko u veljaču. Dodjela Grammyja 2025. godine i Beyoncé koja ispisuje povijest. Ne samo da joj je napokon dodijeljena najvažnija nagrada večeri, album godine, nego je postala i prva crna žena koja je osvojila Grammy za najbolji country album – za Cowboy Carter. Nedavne promjene koje je uvela Recording Academy tu pobjedu čine još monumentalnijom: moguće je da je Beyoncé ujedno i posljednja osoba koja će ikada osvojiti tu nagradu u tom obliku.
Godinama se činilo da je Gmail adresa nešto što dobiješ jednom – i zauvijek ostaje isto. Bez obzira na to jesi li je otvorio kao tinejdžer, pod nadimkom koji danas zvuči neugodno, ili prije nego što si mogao predvidjeti koliko će Google račun postati važan dio svakodnevice.