Jeste li znali da je Angelina Jolie dizajnirala haljinu jedne glumice za dodjelu Oscara?

Slavna holivudska glumica godinama je briljirala na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar, a sada je stala u ulogu dizajnerice haljine za jednu spisateljicu čija životna priča inspirira.

13 ožujka 2024

Suleika Jaouad Oscari 2024 hello magazine croatia hrvatska Angelina Jolie dizajnirala haljinu PROFIMEDIA
HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Sydney Sweeney na Vanity Fair zabavi nakon ovogodišnje dodjele Oscara odjenula je haljinu koju je Angelina Jolie nosila 2004. godine no jeste li znali da je Angelina Jolie dizajnirala haljinu za Oscare za jednu drugu damu? Spisateljica Suleika Jaouad imala je čast osvanuti na crvenom tepihu u haljini koju je za nju osmislila slavna holivudska glumica, koja itekako dobro zna što znači pojam holivudskog glamura.

Suleika Jaouad Oscari 2024 hello magazine croatia hrvatska Angelina Jolie dizajnirala haljinu

U sklopu svog novog modnog brenda Atelier Jolie, koju je glumica prošle godine pokrenula s fokusom na održivost i recikliranje, Angelina Jolie je kreirala haljinu po narudžbi za spisateljicu i motivacijsku govornicu Suleiku Jaouad.

Suleika Jaouad Oscari 2024 hello magazine croatia hrvatska Angelina Jolie dizajnirala haljinu

Angelina Jolie dizajnirala haljinu za ženu čija priča inspirira

Suleika Jaouad je poznata spisateljica koja je pisala za Vogue, Glamour i The New York Times, a čiji su memoari pod nazivom Between Two Kingdoms odmah nakon objavljivanja postali bestseler. Suleika Jaouad je onkološka pacijentica i kolumnistica čija nevjerojatna životna priča mnoge inspirira, a ona sama trudi se pomoći što većem broju ljudi.

PROČITAJTE: Jeste li znali da je Sydney Sweeney haljinu Angeline Jolie trebala nositi već prije godinu dana?

Suleika Jaouad glumi u dokumentarnom filmu American Symphony zajedno sa suprugom Jonom Batisteom, koji je ove godine bio nominiran za Oscara u kategoriji najbolje originalne pjesme.

Na dodjelu nagrada Oscar stigla je odjevena u predivnu metalik haljinu od sitno plisiranog materijala, koja je na leđima imala iscrtan simfonijski orkestar. Crtež je izradio Chez Guest.

Suleika Jaouad Oscari 2024 hello magazine croatia hrvatska Angelina Jolie dizajnirala haljinu

Angelina Jolie dizajnirala haljinu za crveni tepih po prvi puta

Ovo je prvi put da je Angelina dizajnirala haljinu za ovakvu prigodu, a izjavila je kako je oduševljena što ju je nosila upravo Suleika.

“Duboko se divim Suleiki i načinu na koji živi svoj život – kako se suočava s poteškoćama snagom i gracioznošću”, izjavila je slavna glumica i odnedavno dizajnerica Angelina Jolie za Vogue. “Ona je briljantna kreativna snaga koja nadahnjuje sve koji je poznaju. Odjenula bih je za sve što zaželi. Nikada se ne bi trebalo raditi o haljini, već o tome kako sve što netko nosi djeluje kao produžetak osobe.”

druge vijesti