Biblioteka PULS za početak godine donosi dva svjetska hita
Ako ste u novu godinu zakoračili s odlukom da više čitate, imamo sjajne vijesti! Izdavačka kuća Egmont, u izdanju biblioteke PULS, pripremila je dva izvanredna naslova.
28 siječnja 2025
Novo izdanje Školske knjige - Dr. Stuart Farrimond: Znanost začina.
Knjiga koja pokreće revoluciju u kuhanju!
Sve ljubitelje začina, ali i one koji će to tek postati, oduševit će vijest da je Školska knjiga objavila knjigu Znanost začina – otkrijte kako se okusi stapaju i pokrenite revoluciju u kuhanju dr. Stuarta Farrimonda, autora svjetskog bestselera Znanost kuhanja čije je prvo hrvatsko izdanje munjevito rasprodano prošle godine, samo četiri mjeseca nakon izlaska. U njemu je autor odgovorio na više od 160 najčešćih kulinarskih pitanja i dvojbi te potaknuo čitatelje da oslobode svoju kreativnost na temelju kvalitetnog razumijevanja znanosti o hrani i kuhanju.
U novoj knjizi Znanost začina odlazi korak dalje i nudi fascinantan uvid u jednostavna, znanstveno utemeljena načela koja će posve promijeniti način na koji upotrebljavamo začine. Kao znanstvenik nadahnut svijetom kemije, dr. Farrimond smislio je periodni sustav začina u kojemu su glavni začini organizirani u 12 skupina okusa, ovisno o tome koji je kemijski spoj najvažniji u njegovom profilu okusa. Autor daje podrobne upute kako se služiti periodnim sustavom te stvoriti vlastite kombinacije i jedinstvene mješavine začina.
Svima se događaju baš kada najmanje to želimo. Ovih pet stvari su najčešći uzroci grčeva u nogama.
30 siječnja 2025
Uršula Tolj u emisiji "Ženska priča" otkrila svoje mišljenje.
30 siječnja 2025
Glumica je poznata po izjavama u kojima tvrdi da jede što god poželi, no da bi ostvarila figuru koju sad ima, itekako se morala potruditi.
30 siječnja 2025
Nataša Janjić otkrila tajnu svoje vitke linije.
30 siječnja 2025
Suđenje Rihanninom partneru, reperu ASAP Rockyju počelo je jučer. Optužen je za pokušaj ubojstva.
30 siječnja 2025