HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Spot Sabrine Carpenter (24) doveo je do potresa u američkoj Katoličkoj Crkvi. Popularna pjevačica objavila je spot za svoju pjesmu “Feather” na Noć vještica.

U horor spotu, Sabrina ubija i/ili svjedoči smrti muškaraca koji se loše ponašaju prema njoj, uključujući dozivanje i fotografiranje ispod suknje bez njezina pristanka. Kasnije pleše po crkvi tijekom sprovoda tih muškaraca, u znak slavlja.

Spot Sabrine Carpenter izazvao je potres u biskupiji Brooklyn

Kasnije je otkriveno da je katolički svećenik lišen svojih administrativnih dužnosti zbog spota, izvještava The New York Times. Katolički biskup objavio je izjavu u kojoj osuđuje snimanje dijela spota unutar i izvan crkve u Williamsburgu, Brooklyn.

Dva dana nakon objave glazbenog videa, biskupija Brooklyn dala je izjavu za američku Katoličku novinsku agenciju u kojoj se navodi da je biskup Robert Brennan “zgrožen onim što je snimljeno u crkvi Navještenja Gospodinova u Brooklynu“.

Biskupija je tvrdila da crkva nije slijedila važeći protokol odobravanja onoga što se snima na posjedu, a dopuštenje je dao monsinjor Jamie J. Gigantiello.

Župa nije slijedila biskupijsku politiku glede snimanja na crkvenom imanju, što uključuje pregled scena i scenarija”, stoji u priopćenju.

Svećenik tvrdi da mu je spot Sabrine Carpenter pogrešno predstavljen

U objavi se svećenik ispričao, rekavši da njegovo online pretraživanje o glazbenicinije otkrilo ništa upitno” pa je odobrio “napor da se dodatno ojačaju veze između mladih kreativnih umjetnika koji čine veliki dio ove zajednice“.

spot sabrine carpenter

Svećenik je čitao o Sabrini Carpenter na Internetu i nije mislio da će išta biti sporno u njezinom spotu.FOTO: PROFIMEDIA

Dodao je da konačna verzija spotanije ono što mu je u početku predstavljeno.”

Crkva u Brooklynu kaže da će “u nadolazećim tjednima biti provedena temeljitija istraga o procesu odobravanja“.

druge vijesti