HELLO
Domagoj Kukec

Lana Del Rey postaje totalno country. Zvijezda alternativne pop glazbe krenut će na novi glazbeni put s novim albumom – Lasso , koji bi trebao izaći u rujnu, rekla je Lana nedavno publici na dodjeli nagrada Billboard and NMPA Songwriter Awards u Los Angelesu.

Dok je na pozornici odavala počast Jacku Antonoffu, koji bi mogao postati tek drugi kreativac koji je tri godine zaredom osvojio Grammy za producenta godine, pridruživši se Babyfaceu, Del Rey je upoznala goste sa svojim sljedećim projektom.

„Ako ne možete zaključiti po našim dobitnicima nagrada i našim izvođačima, glazba postaje country. Svi postaje country. To postaje stvarnost”, rekla je s podija. “Zato me Jack pratio u Muscle Shoals, Nashville, Mississippi, tijekom posljednje četiri godine.”

Rezultat tog glazbenog putovanja je novi album koji bi trebao biti objavljen u rujnu, pod nazivom Lasso, kako je objasnila, njezin 10. studijski LP.

Lana Del Rey Lasso

Riječ je o nastavku albuma Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd iz 2023. godine, koji je zauzeo 3. mjesto na Billboardovoj ljestvici 200.

PROČITAJTE: Lana Del Rey ispisuje povijest – Album Born To Die proveo nevjerojatnih deset godina na top ljestvicama i promijenio svijet glazbe

Jack Antonoff ima čak osam Grammyja. Ima još šest prilika dodati kipiće kolekciji na 66. dodjeli Grammyja, koja je zakazana za 4. veljače, u LA-u, i to za njegov rad na Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd i album Midnights pjevačice Taylor Swift.

Lana Del Rey nahvalila Jacka Antonoffa

Biti nominiran za producenta godine pet uzastopnih godina, napominje Del Rey, je “sve osim sreće”. Antonoff je, nastavlja ona, “rođen pod jednom od onih talentiranih, sretnih glazbenih zvijezda”, a kao producent i kreativac, on zapravo može sve.

Lana Del Rey je prepričala je svoj prvi susret s Antonoffom, na jednoj od legendarnih zabava prije Grammyja Clivea Davisa. Bila je to 2018., posebno “zanimljiva noć”, objašnjava ona, nakon što je prekinula s dečkom samo nekoliko dana prije velike večeri. S Jackom, koji je “prijatelj sa svima”, uspostavila je instantno prijateljstvo. To se prijateljstvo prebacilo u studio, gdje je u jednom danu nastalo pet pjesama. Njegovo slaganje akorda je “bezvremensko, kao trenutna klasika”, objašnjava ona. A njegovi “instinkti su jedinstveni. I očito nagrađivani.” Glazbenik je “jedan u milijun”.

Lana Del Rey je vrlo poznata, dijelom zahvaljujući svom glazbenom partnerstvu s Antonoffom. Lasso će biti njezin četvrti album u samo tri i pol godine.

Pjesma Hey Blue Baby navodno će se naći na novom albumu Lasso:

 

druge vijesti