HELLO
Domagoj Kukec

Kako napominje sama autorica, sve njezine pjesme su biografske i to je ono što Dariju izdvaja od ostalih glazbenih izraza koji se pojavljuju na našoj glazbenoj sceni.  

„U jednoj fazi života sam se uhvatila u klopci zvanoj “čekanje”, vrtjela sam se u krugu mrtvila i  nadanja ali bez djelovanja. Tada sam shvatila da je čekanje kavez u kojem ne želim provoditi  vrijeme dok život juri pored mene. Svatko ima svoje načine napuštanja mjesta u kojima se guše, a moj način prolaženja kroz sve izazove je pjesma“, izjavila je Daria koja se nada da će pjesma  “Čekaj i strpi se” pronaći svoj put do onih koji se u njoj prepoznaju.  

Na ovaj glazbeni uradak referirala se i poznata hrvatska pjesnikinja Sanja Baković koja je napisala  sljedeće: 

Svako je od nas barem jednom u životu pao u vlast razarajuće čežnje neuzvraćene ljubavi koju je nekako valjalo preživjeti, u kojoj bi bilo lijepo ostati, a iz koje valja bježati i spašavati živu glavu. O  tom gorko-slatkom iscrpljujućem stanju u kojem se miješaju žudnja i bol, govori novi singl  kantautorice Darije Korić. Pjesmom “Čekaj i strpi se” Daria Korić predstavlja se kao cjelovita  umjetnica, kao pjesnikinja, skladateljica i pjevačica. Njezin tamni i snažni baršunasti glas koji zahvaća duboko u škrinju emocija u ovoj skladbi u potpunosti dolazi do izražaja u maniri velikih  ženskih vokala svjetskih razmjera. “Čekaj i strpi se” pjesma je o pobuni bića koje više ne želi  čekati, ne želi sebe beskonačno držati u kutu, ne želi se umrtviti jer bi to dovelo do one opasne  točke kada se gasi svaka moguća vitalnost. Ako govorimo o poeziji, pjesnički jezik Darije Korić profinjen je i značajno nadilazi uobičajene trendove uglazbljene poezije. Autorica nam prilazi kroz  jasne slike, kroz proživljeno iskustvo i zato nam je bliska na sve načine, jer, nemoguće je stajati na  mjestu i samo čekati, sreća je u kretanju, u novim perspektivama. “  

Kao i kod prethodnih pjesama, autorica glazbe i teksta je Daria Korić, a za aranžman je zaslužan  Rejhan Okanović. Uz njih, za dionice na violončelu je zaslužan Stin Lebar, dok je violu i violinu  odsvirala Barbara Vlainić. Pijanist Tomislav Gojanović je odsvirao klavirske dionice. 

“Čekaj i strpi se” prati i video spot za koji režiju i montažu potpisuje kazališni glumac i redatelj  Romano Nikolić, dok je Direktor fotografije je Mario Delić. Glumice u spotu su Anita Matić Delić, Iva Kraljević i Marta Matoković. Majstor svjetla je Petar Strmečki. Za šminku je zaslužna  Tena Bašić, dok je Studio Wox bio zadužen za frizuru.  

Podsjećamo, Daria je napravila iskorak u glazbene vode objavom debitantskog singla „Ne  brini. Sva glazba koju stvara temelji se na njenom osobnom iskustvu.

druge vijesti