HELLO
Stipe Vukšić

Štrajk glumačkoga sindikata SAG-AFTRA potpuno je paralizirao Hollywood, s obzirom na to da glumci više ne rade.

Dok su mnogi setovi već bili zatvoreni zbog štrajka scenarista još od svibnja, štrajk glumaca će potpuno zaustaviti Hollywood sve dok se ne postigne dogovor sa sa Savezom filmskih i televizijskih producenata (AMPTP).

U nastavku vam donosimo popis filmova čije je snimanje prekinuto zbog štrajka.

Mnogim velikim redateljima su filmovi odgođeni zbog štrajka

Beetlejuice 2

Fanovi Tima Burtona 35 godina čekaju na nastavak njegove kultne horor komedije iz 1988. s Michaelom Keatonom i Vinonom Ryder. Ove je godine konačno počelo snimanje nastavka, u kojemu su se glumačkoj ekipi priključili i jedna od najuzbudljivijih mladih glumica Jenna Ortega te Burtonova nova partnerica Monica Belucci. Snimanje u Londonu bilo je gotovo potpuno završeno u trenutku štrajka, međutim po planovima se nakon toga produkcija trebala nakratko preseliti u SAD.

filmovi odgođeni zbog štrajka beetlejuice

Michael Keaton vraća se ulozi Bubimira.FOTO: Profimedia

Gladiator 2

Sir Ridley Scott ima 85 godina, ali još ne posustaje. Ove godine mu izlazi Napoleon s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, a bacio se i na snimanje nastavka svog hita Gladiator iz 2000. U glavnim ulogama su Paul Mescal, Denzel Washington i Pedro Pascal, a snimljeno je prema izvještajima 2/3 filma. Scene snimane na Malti su gotove, ali one u Maroku nisu dovršene prije štrajka.

Juror #2

Ako je Ridley Scott neobično vremešan, što tek reći za osam godina starijeg Clinta Eastwooda (93). U desetom desetljeću života, više od 50 godina nakon redateljskog i 70 godina od glumačkog debija, legendarni Clint je u Georgiji u lipnju krenuo sa snimanjem svoga navodno zadnjega filma, sudske drame Juror #2 s Nicholasom Houltom i Toni Collette u glavnim ulogama. Nije poznato koliko je snimljeno prije nego što je produkcija stala.

Brojni filmovi odgođeni zbog štrajka su nastavci i remakeovi

Deadpool 3

Još jedan nastavak koji fanovi željno iščekuju. Deadpool Ryana Reynoldsa dolazi u Marvelov filmski svemir, a pridružuje mu se Wolverine Hugha Jackmana, i to prvi puta u kultnome žutome kostimu ovoga superjunaka, po kojemu je poznat gledateljima animirane TV serije iz 90-ih X-Men. I ovaj se film snimao u Engleskoj u trenutku štrajka.

Lilo & Stitch

Disney nastavlja s remakeovima svojih animiranih klasika, a trenutno je na redu Lilo & Stitch iz 2002. Film se snima na Havajima, a očekivalo se da će završiti u kolovozu.

Minecraft i Mortal Kombat 2

Dvije adaptacije video igara trenutno su se snimale. U adaptaciji Minecrafta koja je trebala početi s produkcijom sljedeći mjesec glumit će Jason Momoa, dok je nastavak filma Mortal Kombat iz 2021. sniman u Australiji.

filmovi odgođeni zbog štrajka

Tom Hardy vraća se ulozi Venoma u trećem nastavku.FOTO: Profimedia

Venom 3

Još jedna stripovska adaptacija, Tom Hardy će treći put glumiti antiheroja Venoma, a snimanje je prekinuto u nepoznatom trenutku.

druge vijesti