HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Redateljica Sumraka Catherine Hardwicke nedavno je gostovala u jednome podcastu kako bi obilježila 15. godišnjicu izlaska prvoga nastavka vampirskog romantičnog serijala.

Hardwickein film započeo je franšizu vrijednu 3,3 milijarde dolara i pretvorio Kristen Stewart i Roberta Pattinsona u globalne superzvijezde. No Robert Pattinson nije bio prvi izbor produkcijske kuće Summit Entertainment. Catherine je ispričala da ju je studio ispitivao je li sigurna da je Robert Pattinson dovoljno zgodan da bi glumio vampira Edwarda Cullena!

redateljica Sumraka

Redateljica Sumraka glumce je birala na audiciji u svojoj kući

Kada je došao kod mene, imao je crne šiške i bio je pomalo izvan forme jer je cijelo vrijeme visio u pubu”, prisjetila se Hardwicke audicije s Pattinsonom. “Nakon što smo odradili zabavne audicije s Kristen u mojoj kući nekoliko sati, sljedeće sam jutro pogledala sve snimke i pomislila sam da ne funkcionira samo uživo, već i na ekranu. Morala sam biti sigurna da će se kemija prenijeti na ekran.”

redateljica Sumraka

Onda sam to poslala Summitu i on je otišao na sastanak s njima“, nastavila je. “Pozvali su me natrag i rekli: ‘Misliš li da možeš učiniti da ovaj tip izgleda dobro?’ Rekla sam: ‘Da, mogu. Jeste li mu vidjeli jagodice? Radimo makeover po pitanju frizure i svega i on će početi vježbati i bit će prekrasan.’ Ali isprva nisu vjerovali. Valjda je otišao kod njih u prljavoj košulji ili tako nešto. To je Rob.

Redateljica Sumraka nedavno je bila na Pattinsonovoj rođendanskoj zabavi

Robert Pattinson nije bio ono što je studio zamišljao za Edwarda, niti je bio ono što su fanovi očekivali. Kad je najavljen film “Sumrak”, većina obožavatelja književnog serijala smatrala su da je najbolji izbor Henry Cavill. Uostalom, i autorica franšize Stephenie Meyer javno je rekla da je Cavill na vrhu njezine liste želja.

Hardwicke je mislila da je glumac izgledao prestaro da glumi srednjoškolca, ali Cavill nije imao pojma da je bio razmatran za tu ulogu sve dok se Pattinson već nije uključio. Henry je prošle godine rekao da bi “bilo cool” glumiti Edwarda, iako nema ništa protiv toga što nije dobio posao.

Hardwicke je vjerovala da je Robert Pattinson savršeni Edward na temelju njegove audicije s Kristen Stewart. Dvoje glumaca snimalo je scene iz filma u redateljičinoj kući. Prvi put su se put poljubili dok su uvježbavali scenu u njezinom krevetu.

redateljica Sumraka

Odradili su scenu ljubljenja i on je pao i sletio na pod”, ispričala je Hardwicke u podcastu The Big Hit Show prošle godine. “Pao je s kreveta. Na kraju je Kristen rekla: ‘Rob mora biti taj.”

Mogla sam vidjeti da su imali dosta kemije, a ja sam rekla, ‘O moj Bože’. Mislila sam, Kristen je imala 17 godina. Ne želim se petljati u neke ilegalne stvari“, dodala je redateljica. “Sjećam se da sam rekla Robu: ‘Usput, Kristen ima 17 godina. U našoj je zemlji ilegalno imati seksualni odnos s nekim njezine dobi. ’ A on je rekao: ‘Oh, u redu, kako god’.”

Catherine Hardwicke također je ispričala da su se sve troje ponovno okupili ove godine na Robertovoj rođendanskoj zabavi. U svibnju je napunio 37 godina.

Začudo, nedavno sam otišla na Robovu rođendansku zabavu“, ispričala je. “Posjećivala sam svoju prijateljicu Toni Collette, koja je upravo snimala film s njim. Rob je rekao: ‘Dovedi Catherine!’ Onda se i Kristen priključila! To je bilo prije samo nekoliko mjeseci. O moj Bože. Svi smo se zagrlili i bilo je tako ludo i cool… on je tako divna osoba.”

druge vijesti