HELLO
Stipe Vukšić

Nakon što je na veliki ekran dovela Barbie, Margot Robbie odlučila je producirati i film temeljen na jednoj od najpoznatijih igrica svih vremena – The Sims.

The Sims je prvi put objavljen 2000. godine i jedna je od najprodavanijih računalnih igara u povijesti. Njezina producentska kuća LuckyChap, prema The Hollywood Reporteru, trebala bi adaptirati igru za veliko platno.

Tvrtka koju Margot Robbie vodi zajedno sa svojim suprugom, Tomom Ackerlyjem udružit će se s Vertigo Entertainmentom i Electronic Artsom, koji su objavili originalnu igru.

The Sims film podsjeća na Barbie

Redateljica Kate Herron – najpoznatija po režiji prve sezone Marvelove serije Loki – trebala bi preuzeti konce projekta, a scenarij će zajedno napisati Herron i Briony Redman, koja je surađivala s njom na brojnim prethodnim projektima.

The Sims, koji je razvio Will Wright, nakon uspjeha svoje simulacije izgradnje grada SimCity, često se opisuje kao digitalna lutkina kuća, gdje igrači mogu graditi prilagođene kuće i kontrolirati živote i svakodnevne aktivnosti ljudi koji stanuju u tim kućama.

Mnogi su primijetili da The Sims ima primjetnu sličnost s Barbie, u tome što u izvornome materijalu ne postoji inherentna priča ili narativ. Kao što smo vidjeli na primjeru Barbie, s pravim kreativnim timom moguće je i takav projekt pretvoriti u hvaljeni i popularan film.

Ne zna se još kada dolazi The Sims film

Igra The Sims bila je hit u svijetu računalnih igara, iznjedrivši tri nastavka igre, kao i bezbrojna proširenja. Franšiza Sims prodana je u više od 200 milijuna primjeraka.

Razvoj adaptacije je započeo 2007., ali se nije pomaknuo s mrtve točke. 2019. objavljeno je da je Disney otkazao planove za adaptaciju nakon što su kupili 21st Century Fox, studio koji je trebao raditi filmsku adaptaciju.

Još uvijek nema riječi o tome kada bi obožavatelji mogli očekivati The Sims film u kinima.

druge vijesti