HELLO
Stipe Vukšić

Kultni strip Jamesa O’Barra Vrana dobiva novu filmsku verziju, a u njoj naslovni lik, osvetnika koji se vraća iz mrtvih kako bi osvetio smrt svoje ljubavi, glumi Bill Skarsgård.

Kada je demoni iz prošlosti sustignu, Shelly (FKA Twigs) i njezina srodna duša Eric (Skarsgård) su brutalno ubijeni. Ali Eric će vrlo brzo uskrsnuti kao osvetnik poznat kao Vrana, tražeći pravdu za one koji su ubili njega i Shelly.

U filmu, koji je najavljen kao moderna reimaginacija priče, također glume Danny Huston, Laura Birn, Sami Bouajila i Isabella Wei.

Novi film Vrana inspiriran je bendovima Joy Division i The Cure

Prve dvije fotografije iz filma prikazuju zaljubljene Skarsgårda i FKA Twigs, dok treća prikazuje Skarsgårda u gotičkome kostimu Vrane, prekrivenog tetovažama i s tamno našminkanim očima.

film vrana

Bill Skarsgard glumi glavnu ulogu u novoj verziji Vrane.FOTO: Profimedia

Ono što me privuklo ovome bila je prilika da napravim mračnu romansu, nešto što se bavi gubitkom, tugom i eteričnim velom između života i smrti i probijanjem kroz to“, rekao je nedavno za Vanity Fair Rupert Sanders, koji je režirao film. “Odrastao sam slušajući Joy Division i The Cure, a ovaj film je pomalo poput pjesme The Curea – ljepota melankolije.”

Film Vrana posvećen je pokojnome Brandonu Leeju

Ovo je peta adaptacija stripa, a najpoznatija je ona iz 1994. s Brandonom Leejem u glavnoj ulozi. Brandon, sin legendarnoga Brucea Leeja, poginuo je na setu toga filma u 28. godini nakon što je pištolj kojim je pucano na njega slučajno bio napunjen pravim mecima umjesto ćorcima.

Iako je ovaj projekt drugačiji od prošle verzije, Sanders ga smatra posvetom Leeju.

Očito je to bila užasna tragedija i to je definitivno nešto što smo imali na umu tijekom snimanja filma“, rekao je za Vanity Fair. “Brandon je bio originalan glas i mislim da će uvijek biti sinonim za Vranu. Nadam se da je ponosan na ono što smo učinili i na to kako smo prikazali priču u ovom filmu.”

The Crow će doletjeti u kina 23. kolovoza ove godine.

druge vijesti