HELLO
Stipe Vukšić

Čini se da Carey Mulligan baš i ne vjeruje kolegama koji tvrde da nagrade nisu važne.

Britanska glumica (38) ove je godine ponovno nominirana za Oscara, ovaj put za ulogu Felicije Montealegro u Maestru Bradleyja Coopera, a tom je prigodom u intervjuu za The Times dala iskrene komentare o tome što priznanja znače njoj, ali i drugima.

Rekla je da je nominacija “najbolja stvar. Jer je od tvojih kolega. To je odlično. A tisuće (doslovno) glumaca koje sam upoznala kažu da nagrade nisu bitne i da je rad ono što se računa? Lažu 100 posto.”

Carey Mulligan misli da je Greta Gerwig trebala biti nominirana

U Maestru, glumica se pojavljuje uz Bradleyja Coopera, koji tumači skladatelja Leonarda Bernsteina u biografskom filmu koji je i režirao te mu je napisao scenarij. Film govori o vezi američkog dirigenta i glumice rođene u Kostariki.

carey mulligan

U filmu Maestro Carey glumi ženu slavnoga skladatelja.FOTO: Profimedia

Na drugom mjestu u svom intervjuu za The Times Carey je otkrila da je bila “ogorčena” zbog Grete Gerwig jer redateljica filma Barbie nije dobila nominaciju za Oscara za najbolju režiju.

Ne znam što još trebate učiniti kao redatelj da budete nominirani“, rekla je. “Snimite film koji kritika hvali i koji je postigao nevjerojatan svjetski uspjeh, a ipak niste nominirani?”. Ipak, Carey, kao ni ostali koji su govorili o kontroverziji oko izostanka nominacije za Gerwig, nije spomenula umjesto koga od petero nominiranih je redateljica filma Barbie trebala biti nominirana, odnosno tko po njezinom mišljenju nije zaslužio nominaciju.

Carey Mulligan prošle je godine bila dio neugodne pogreške na BAFTA-ma

Carey ima dosta iskustva s kontroverzijama vezanima uz nagrade. Naime u veljači prošle godine pogrešno je proglašena pobjednicom na dodjeli nagrada BAFTA 2023. u kategoriji najbolje sporedne glumice za svoju izvedbu u drami She Said.

carey mulligan

Carey Mulligan i Bradley Cooper odlično se slažu.FOTO: Profimedia

Stvarna pobjednica bila je Kerry Condon za film Banshees of Inisherin. Međutim, prezenter je bio gluhi glumac Troy Kotsur koji je znakovnim jezikom pokazao riječ “Kerry“, koja je pogreškom prevedena kao “Carey“ (imena se isto izgovaraju), što je izazvalo zabunu.

Carey Mulligan u ovome se intervjuu prisjetila neugodnoga trenutka, a otkrila je koju je reakciju imao jedan od njezinih najbližih prijatelja – slavni glumac Jamie Dornan iz filma 50 nijansi sive. Dok su svi nelagodno pljeskali i pogledavali se, Carey je čula svoga prijatelja kako se histerično smije zbog pogreške.

druge vijesti