HELLO
Stipe Vukšić

Većina zvijezda djeluju kao „normalne“ osobe tako da je teško zamisliti da bi ikada završili iza rešetaka.

Iako znamo da slavne osobe mogu završiti u zatvoru, čak smo vidjeli neke šokantne zatvorske kazne u posljednjih nekoliko godina – uključujući holivudskog mogula Harveyja Weinsteina, glazbenika i pedofila R. Kellyja i glumicu Lori Loughlin – zatvorska prošlost nekih zvijezda ipak nas iznenađuje.

Ovo je pet slavnih osoba koje su provele neko vrijeme u zatvoru.

Zvijezde u zatvoru: Paris Hilton

Paris Hilton imala je poprilično skandala. U svojoj „eri party cure“, uhićena je zbog posjedovanja kokaina, objavljena je njezina snimka seksa i optužena je za vožnju pod utjecajem alkohola – za to je tvrdila da je rezultat jedne margarite na prazan želudac.

zvijezde u zatvoru

Paris Hilton uhićena je 2007.FOTO: Getty

Ispočetka je bogata nasljednica prolazila bez većih posljedica – uključujući vožnju pod utjecajem za koju je dobila tri godine uvjetnog zatvora, ali u svibnju 2007. osuđena je na 45 dana zatvora zbog kršenja uvjetne kazne.

Reality zvijezda se prijavila u ženski zatvor u Kaliforniji 7. lipnja 2007., međutim 19 dana kasnije odvjetnici su joj osigurali da ostatak kazne provede u kućnome pritvoru zbog napadaja panike od kojih je patila u zatvoru.

Mark Wahlberg

Sa 16 godina, danas slavni holivudski glumac Mark Wahlberg uhićen je i optužen za napad na dva Vijetnamca tijekom pokušaja pljačke.

Wahlberg je tvrdio da se napad – koji se dogodio 1988. – zbio dok je bio pod utjecajem droga. Uz fizički napad muškarce, brutalno ih je rasistički vrijeđao. Svoje je zločine priznao, ali je inzistirao da povod nije bila rasa.

Pročitajte: Što su gurali pod tepih: Skandali koji su zauvijek obilježili živote poznatih!

Još ranije, 1985., uhićen je jer je s grupom prijatelja bacao kamenje na grupu crne djece uzvikujući rasističke uvrede.

Nakon što je odležao 45 dana, budući poznati glumac je pušten na slobodu, a 2014. je tražio službeno pomilovanje, od čega je odustao 2016. Tada se ispričao Vijetnamcima i rekao da je preokrenuo svoj život tražeći od ljudi da mu daju drugu priliku.

Robert Downey Jr.

Danas je međunarodna filmska zvijezda s neto vrijednošću od 300 milijuna dolara, no njegov život mogao je završiti bitno drugačije.

Robert je postao zvijezda u nizu filmova iz ranih i srednjih 1990-ih, ali tijekom tog desetljeća često je ulazio u probleme zbog droge.

zvijezde u zatvoru

Robert Downey Jr. posljednji je put uhićen 2001.FOTO: Getty

Godine 1996. osuđen je na trogodišnju uvjetnu kaznu nakon što je uhićen zbog posjedovanja heroina, kokaina i pištolja. Unatoč svim naporima da ostane na pravom putu, 1997. je prekršio uvjetnu kaznu i osuđen je na 180 dana zatvora.

Glumac je tada odslužio kaznu i pušten je na slobodu. Međutim, to nije označilo kraj njegovih problema sa zakonom. Godine 1999. ponovno je prekršio uvjetnu kaznu i osuđen je na trogodišnju zatvorsku kaznu, a pušten je na slobodu nakon 12 mjeseci.

Posljednji je put uhićen u travnju 2001, a nakon toga je preokrenuo svoj život. Danas je trijezan već više od dva desetljeća, omiljena je zvijezda u Hollywoodu i veliki humanitarac.

Zvijezde u zatvoru: Paul McCartney

Čak ni to što je član Beatlesa nije mu pomoglo u Japanu.

Slavni glazbenik je 16. siječnja 1980. uhvaćen u pokušaju unošenja 220 grama marihuane u Japan kada je ondje stigao na turneju sa svojim tadašnjim bendom Wings.

zvijezde u zatvoru

Paul McCartney nakon izlaska iz zatvora u Japanu 1980.FOTO: Getty

Unatoč tome što je pokušao objasniti dužnosnicima da je droga za njegovu osobnu upotrebu i da nije diler, država poznata po svojim strogim zakonima protiv droga ga je uhitila zbog krijumčarenja te mu je prijetilo do sedam godina zatvora.

Na kraju se ipak izvukao s devet dana u tokijskome pritvoru te deportacijom iz Japana.

Tim Allen

Godine 1978. Tim Allen je uhićen u dobi od 25 godina u međunarodnoj zračnoj luci u Michiganu s više od pola kilograma kokaina. Nakon što je proglašen krivim za trgovinu ilegalnom supstancijom prijetila mu je doživotna kazna zatvora, ali je Tim odlučio surađivati s vlastima te je prošao sa samo dvije godine i četiri mjeseca iza rešetaka jer je svjedočio protiv ostalih dilera s kojima je surađivao. Allen je tvrdio da je još s 10 godina počeo piti alkohol te je upao u loše društvo, ali je u zatvoru odlučio preokrenuti svoj život.

Nakon izlaska iz zatvora počeo se baviti stand-up komedijom, što ga je dovelo do glumačke karijere koja traje već više od 30 godina, a počela je serijom Home Improvement da bi se nastavila omiljenim komedijama kao što je Santa Clause te animirani serijal Toy Story.

druge vijesti