HELLO
Domagoj Kukec

Sada kada se povukla iz sporta kojim je dominirala kao malo tko drugi, Serena Williams spremna je razmišljati.

Slavna tenisačica ima ugovor za dvije knjige s izdavačkom grupom Random House, počevši s “intimnim” memoarima u kojima će se otvoriti o svemu od svog djetinjstva i ranog treniranja tenisa do svoje izvanredne karijere, uključujući i prepreke i neuspjehe koje je pretrpjela na tom putu. Knjiga još nije naslovljena i nema datum izlaska.

Serena Williams

Serena Williams pisat će memoare

“Toliko sam dugo bila usredotočena na pobjedu i nikad nisam sjela da se osvrnem i razmislim o svom životu i karijeri”, izjavila je tenisačica, koja je u kolovozu rodila drugo dijete.

“Tijekom prošle godine stvarno sam uživala sa svojom obitelji, proslavljala sam svoja postignuća i istražila svoje druge strasti. Nisam mogla biti na savršenijem mjestu za tako intiman projekt, a ne postoji nitko s kim bih to radije izvodila nego s timom u Random Houseu.”

Serena Williams

Njezina druga knjiga, još uvijek bez službenog naslova, isto će biti “inspirativna”, kako tvrdi izdavač Random House. Ističu da će Serena Williams u knjizi čitateljima ponuditi savjete za bolji život koje je izvukla iz svoje bogate karijere kao filantrop i sportaš.

Cijeli projekt oko njezine dvije knjige smatra se “ulaganjem u neviđeno”, ali očekuje se mnogo. Serena je žena koja ima bogatu karijeru i bogato životno iskustvo koje će preko svojih knjiga prenijeti mladim ženama koje trebaju poticaj za kretanje u nešto novo.

Serena Williams

Serena Williams (42), najavila je odlazak u mirovinu – poznato je da je izbjegavala taj termin i rekla da se umjesto toga “razvila izvan sljedeće razine” profesionalnog tenisa – malo prije US Opena 2022. Nije igrala od tog turnira, na kojemu je u drugom kolu pobijedila drugoplasiranu Anett Kontaveit prije poraza u trećem kolu od Ajle Tomljanovic.

Napustila je sport s brojnim nagradama

Tenisačica je napustila sport s 23 Grand Slam nagrade i više od 300 tjedana na broju 1 na ljestvici i četiri zlatne olimpijske medalje. Također je naširoko hvaljena za rušenje rasnih barijera u tenisu te rasnih i rodnih barijera u sportu i šire.

U eseju objavljenom u Vogueu prošle godine, napisala je kako se nada da će se “sportašice osjećati da mogu biti svoje na terenu. Mogu igrati agresivno. Mogu biti jake, a opet lijepe. Mogu nositi što žele i govoriti što žele, udarati i biti ponosne na sve to.”

PROČITAJTE: Šokantno otkriće Jade Pinkett Smith: Razdvojeni šest godina prije kontroverznog šamara na Oscarima! Što nam krije u svojim memoarima?

Njezine prethodne knjige uključuju memoare iz 2009., On the Line, i slikovnu priču, The Adventures of Qai Qai, objavljenu prošle godine.

U priopćenju za javnost, Random House je objavio da će njezini novi memoari biti “otvoreno istraživanje iskustava koja su oblikovala njezin život”.

Serena Williams će podijeliti svoja razmišljanja o “napadima u sportu u kojem dominiraju bijelci i muškarci, prevladavanju razornih gubitaka na terenu i izvan njega, zaljubljivanju u tehnološkog poduzetnika Alexisa Ohaniana, slavljenju raznolikosti ljudskog tijela i širenju granica stila u sportu i pop kulturi.”