HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Svi se vjerojatno sjećamo jednog od najviralnijih trenutaka u povijesti društvenih mreža. Na dodjeli Oscara prije deset godina, u ožujku 2024. voditeljica Ellen DeGeneres dala je svoj mobitel Bradleyju Cooperu kako bi uslikali selfie, a pridružila im se hrpa holivudskih faca. Taj su selfie nazivali selfiejem koji je „slomio Internet“.

Danas, deset godina kasnije, karijere mnogih protagonista slavne slike nisu tako sjajne kao što su bile.

Selfie Ellen DeGeneres s Oscara 2014. kao da je prokleo ljude na njemu

Pogledajte samo tu sliku – DeGeneres, Kevin Spacey, Brad Pitt, Angelina Jolie, Bradley Cooper, Jared Leto, Julia Roberts, Meryl Streep

Prvo, sama DeGeneres svrgnuta je s trona kraljice dnevnih talk showova nakon optužbi iznesenih u članku na BuzzFeedu iz 2020. u kojem se komičarka optužuje da gospodari “otrovnim radnim okruženjem“. Nastali thread na Twitteru nazvao ju je “najzločestijom osobom na svijetu“. Njezin talk show završio je 2022. nakon 19 sezona i danas je se jedva može vidjeti u javnosti.

selfie ellen

Proces snimanja čuvenog selfieja.FOTO: Profimedia

Kevin Spacey je 2017. optužen za silovanje mladog glumca Anthonyja Rappa još u 1980.-ima, zbog čega je odmah otpušten iz Netflixove serije “House of Cards“. Iako je prošle godine proglašen nevinim, svejedno je kontroverzan. Oskarovac se potom suočio s brojnim drugim sličnim optužbama u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu, od kojih su sve na kraju odbačene.

Gorki razvod Brada Pitta i Angeline Jolie zbog “nepomirljivih razlika” puknuo je dvije godine nakon selfieja. Svađa je navodno postala žestoka u privatnome avionu. Njihova borba oko vlasništva nad francuskim vinogradom urnebesno je nazvana “Rat Roséa”. Govoreći o razvodima, 2023. godine Page Six je izvijestio da su Streep i njezin suprug Don Gummer, s kojim je bila 45 godina, razdvojeni najmanje od 2017. godine.

Oni kojima selfie Ellen DeGeneres nije donio nesreću u privatnom životu, platili su u profesionalnom

Nekima su imali većih problema na poslovnome planu. Godine 2014. Bradley Cooper drugi je put u karijeri bio nominiran za Oscara. Deset godina kasnije, glumac, redatelj, scenarist i producent ima deset nominacija, ali još uvijek mu izmiče zlatni kipić. Iako tvrdi da ga to ne zamara, sigurni smo da ga pogađa.

Jared Leto je tada osvojio Oscara, ali od 2014. njegova glumačka karijera puna je promašaja –”Suicide Squad”, “Zack Snyder’s Justice League”, “House of Gucci”, “Morbius”, “Haunted Mansion”…

Julia Roberts, koja je nekoć bila najveća hollywoodska superzvijezda, niže neuspjehe u posljednjih deset godina, bar na planu karijere. Prošlogodišnja romantična komedija “Ticket to Paradise”, u kojoj glumi uz Georgea Clooneyja, jedina je svijetla točka njezine karijere u zadnje vrijeme.

selfie ellen

Liza Minelli pokušala je upasti u sliku, ali nije uspjela.FOTO: Profimedia

Srećom, četiri najmlađe osobe na fotografiji – Lupita Nyong’o, njezin brat Peter, Jennifer Lawrence i Channing Tatum – još uvijek nisu osjetile prokletstvo ovoga selfieja.

Ne treba zaboraviti ni Lizu Minelli. Legendarna glumica i pjevačica pokušala je upasti na selfie, ali bila je preniska. Možda i bolje za nju.

druge vijesti