HELLO
Domagoj Kukec

Julia Roberts je sudjelovala u više od 50 filmova tijekom svoje desetljećima duge karijere u Hollywoodu, ali nije odlučila pokazati svoje golo tijelo ni u jednom od njih.

U svojem novom intervjuu za britanski Vogue, legendarna 56-godišnja glumica otkrila je da namjerno izbjegava izazovne uloga kako bi imala filmsku karijeru bez golotinje“.

Na pitanje ima li “osjećaj odgovornosti prema drugim ženama” prilikom biranja scenarija, zvijezda filma Pretty Woman rekla je intervjueru Richardu Curtisu da je više riječ o onome što “odabire ne raditi”.

“Znate, ne želim kritizirati tuđe izbore, ali za mene, ne skidati odjeću u filmu ili biti ranjiv na fizički način je izbor koji, pretpostavljam, činim za sebe”, objasnila je. “Ali zapravo, biram nešto ne raditi umjesto da biram nešto raditi.” Glumica je također otkrila da je možda naslijedila čvrsti stav o feminizmu od udaljene rođakinje Glorije Steinem.

Julia Roberts glumica hello magazine croatia hrvatska Julia Roberts golotinja

Unatoč nadanju da će inspirirati druge žene koje osjećaju pritisak da se skinu u filmovima, Roberts je priznala da je industrija danas “potpuno drugačija” u usporedbi s vremenom kada je ona počela glumiti.

“Ne znam je li bolje, jer to nije moje iskustvo, ali čini se vrlo različitim”, objasnila je. “I nekako, čini se tako zagušljivo. Postoji toliko mnogo faktora potrebnih da budeš slavan sada, jednostavno je iscrpljujuće.”

“Ima više elemenata, više buke, više izlazaka, više svega”, nastavila je. Julia Roberts je već ranije govorila o svojoj odluci da zadrži odjeću tijekom premijere filmaDuplicity 2009. godine.

Na pitanje hoće li ikada promijeniti mišljenje, glumica je jasno dala do znanja da njezina uloga majke nadmašuje svaki scenarij predstavljen pred nju.

“Znate, to stvarno nije ono što ja radim, pa ako od mene očekujete da to učinim, morate očekivati da bude suzdržano”, rekla je Daily Mailu tada. “Znate, kao majka troje djece, tako se osjećam.”

PROČITAJTE: Julia Roberts otkrila zašto drži glavu u staklenci kiselih krastavaca po 18 sati dnevno!

Julia Roberts se udala za Daniela Modera 2002. godine, a ovaj izuzetan par dobio je sina Henryja (16), i blizance Phinnaeusa i Hazel (19).

Julia Roberts glumica hello magazine croatia hrvatska Julia Roberts golotinja

ZvijezdaErin Brockovich također je citirana u časopisu OK! 2007. godine rekavši da “ne bi snimala golotinju u filmovima”.

“Aktivirati se s odjećom je izvedba”, rekla je. “Aktivirati se bez odjeće je dokumentarac.”