HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Marco Cuccurin, jedan od omiljenih hrvatskih influencera, podijelio je recept za lazanje s baby špinatom. Trenutno zbog Baby Lasagne traje pomama za svim vrstama lazanja.

“Istrijan moj, imenjače Marko čekamo te u Hrvatskoj s peharom i bez brige, pripremim i tebi porciju ovih lazanja! #23 i danas do pobjede, siguran sam u to, a u to ime moj recept za lazanje s BABY špinatom”, napisao je u opisu objave Marco.

Recept za lazanje s baby špinatom Marca Cuccurina:

Sastojci:

Bešamel

80 g maslaca

Brašno – otprilike 2 i pol žlice

Upute:

Brašno ide na vatru. Kada požuti, dodamo litru mlijeka. Od začina ide muškatni oraščić, papar, sol i žličica senfa.

Sve to dobro kuhate 15-20 minuta, dok ne dobijete nekakvu gustoću.

Priprema špinata kao glavne namirnice: Na maslinovom ulju dinstati dva luka, tri češnja češnjaka, a dok se to dinsta koristi se baby špinat, malo običnog špinata (500 g) koji se zalije vrelom vodom.

Zatim se dobro ohladi, dodaju luk i češnjak, a zatim sirevi – 700 g ricotte, 200 g gorgonzole, 100 g grana padana i tri jaja.

Za kraj se poslože lazanje.

Red bešamela, pa red tijesta za lazanje, pa red špinata i sira, i tako redate sve dok ne potrošite. Na kraju stavite sloj bešamela, mozzarellu, gaudu i stavite peći na 180 °C. Prvo pola sata s folijom i 20 minuta još bez folije.

PROČITAJTE: Melkior Bašić osmislio baby lazanje inspirirane našom nadom na Eurosongu

U slast!


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025