HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Poznato je da je u trudnoći itekako bitno paziti da tijelo hranimo nutrijentima te pazimo na šećer i masnoće, što ne znači da trudnice trebaju odustati od omiljene hrane. Ponekad su dovoljne samo male izmjene za stvaranje recepata koji su niskokalorični i zdravi te koji se brzo pripremaju. Sonja Kovač u iščekivanju bebe pazi da jede zdravo i fino, a ovaj recept za zdrave lazanje koji obožava pripremati spaja ta dva trudnička zahtjeva.

PROČITAJTE: Otkrijte namirnice koje obiluju folnom kiselinom!

Pogledajte kako simpatična trudnica ovih dana priprema lazanje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Kovac (@xoxosonjakovac)

Zdrave lazanje Sonje Kovač kao stvorene su za trudnice, ali i sve koji nisu trudni

Koja je to zdrava promjena uz koju Sonja Kovač ovih dana priprema lazanje? Poznata hrvatska influencerica i glumica tijesto mijenja patlidžanima.

Zašto?

Patlidžani su bogati vlaknima, kalijem, antioksidansima i vitaminom B6 i C, a njihova mesnata tekstura toliko je ukusna i raskošna da nikoga ne ostavlja gladnim.

Sonja KOvač trudnoća prehrana zdravlje hello magazine croatia hrvatska zdrave lazanje

Kako napraviti zdrave lazanje iz trudničke prehrane Sonje Kovač?

Potrebni su vam:
  • patlidžani
  • smućkano jaje
  • mljevena puretina
  • umak od rajčice
  • mozzarella
  • začini

Priprema:

  1. Sonja reže patlidžane i premazuje ih smućkanim žumanjkom, posoli i zatim ih stavlja u pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Nakon toga kreće na pripremanje mljevenog mesa u tavici
  3. Ploške pečenog patlidžana premazuje pasiranom rajčicom, a zatim stavlja sloj mesa pa ribane mozzarelle pa ponovno patlidžan, pasiranu rajčicu, meso i sir i na kraju patlidžan i još malo sira.
  4. Zatim sve zapeče na 200 stupnjeva dok ne porumeni.

Pogledajte kako to influencerica izvodi!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Kovac (@xoxosonjakovac)

druge vijesti