HELLO
Domagoj Kukec

Kao producentica filma “Barbie”, Margot Robbie imala je zadatak uvjeriti studio da će njezina vizija filma dovesti do financijskog uspjeha. Stoga nije ni čudno što je tijekom prezentacije izjavila da vjeruje da bi film “Barbie” mogao zaraditi milijardu dolara na svjetskom kino tržištu. Takav uspjeh ovisio je o angažiranosti redateljice Grete Gerwig, što je Margot Robbie istaknula izvršnim direktorima. Obećanje Margot Robbie se zapravo i ostvarilo.

obećanje Margot Robbie

Obećanje Margot Robbie se ispunilo

“Moje uvodne riječi na sastanku za davanje zelenog svjetla filmu bile su da su studiji uvijek prosperirali kad su bili dovoljno hrabri da spoje veliku ideju s vizionarskim redateljem”, rekla je Margot Robbie u intervjuu za Collider. “A onda sam navela niz primjera kao što su ‘dinosauri i Steven Spielberg’ – gotovo sve što je bilo nevjerojatno i donijelo studijima puno novca tijekom godina. Tada sam im rekla: ‘A sada imate Barbie i Gretu Gerwig.’

obećanje Margot Robbie

Greta Gerwig se prijavila za režiju filma “Barbie” i za koautorstvo scenarija zajedno s Noahom Baumbachom. Njezin angažman isplatio se glumačkoj ekipi filma, posebno Ryanu Goslingu.

“Greta je jednostavno briljantna osoba, vrlo je inkluzivna”, rekao je Ryan Gosling za Collider. “Ona je briljantna i nesposobna biti pretenciozna. Mislim da se divim njezinom radu zato što ne dopušta da podjelu između drame i komedije, i potiče sve oko sebe da čine to isto. Tako završavate istražujući mjesta koja su negdje između, a to je specifično za nju, ali i nešto s čime se možete poistovjetiti jer je više kao život.”

obećanje Margot Robbie

Film je dosad zaradio više od milijardu dolara.