HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ako ste se odlučili ove godine zdravije hraniti, Lana Klingor Mihić, poduzetnica i uzgajivačica pasa, ima super ideju za vas.

Lana je podijelila recept za njoke na svojem Instagram profilu. Napisala je: “Danas sam radila njoke od brokule i to prvi put i zaista sam oduševljena. Možete ih kombinirati s čime god hoćete, u moj varijanti one su danas s obrazima od grdobine. Nikad mi nije išlo pisanje normativa ali otprilike ide ovako. Dvije velike brokule, otprilike 300 g brašna (možda i malo više ali to ćete skužit dok mijesite) i 3 žumanjka. Morate probat, vrh su!”

Poduzetnica je otkrila da brokule treba prvo skuhati, pa zatim usitniti vilicom ili gnječilicom. Zatim se dodaje brašno, žumanjci i umijesi se gusta smjesa koja se onda prebaci u slastičarsku vrećicu. Nakon toga je bitno nasjeckati mladi luk, češnjak i dodati malo chilija, malo posoliti obraze grdobine i zatim ih prepeći na tavi, a zatim u tavicu dodati mladi luk. češnjak i čili, zaliti s vinom i dodati vrlo malo vrhnja za kuhanje.

Kada voda zakipi, dodati njoke u prokuhalu vodu izrezujući ih iz slastičarske vreće i čekati dok ne isplivaju na površinu. Sve zajedno pomiješati i na kraju upotpuniti s čašom dobrog vina ili pjenušca.

Lana Klingor Mihić naučila nas je kako pripremiti odlične njoke koje su ukusne i zdrave

Brokula sadrži mnoge vitamine, minerale i antioksidanse koji blagotvorno djeluju na naše zdravlje. Obiluje vitaminima A, C, K B1, B6 I E, mineralima fosforom, kalijem, željezom, kalcijem, cinkom, magnezijem i selenom. Brokula također može pomoći u prevenciji raka, kontroli šećera u krvi, zdravlju srca, probavi, zdravlju očiju i kože.

PROČITAJTE: Suzy Josipović, kraljica domaće kuhinje, podijelila recept za tortu koja je za prste polizat!

Hvala Lani na ovom ukusnom receptu koji ćemo zasigurno isprobati!

druge vijesti

vern

Daniel Kušan za HELLO!:”Ne volim docirati, volim pričati priče” – Kušan o filmu, djeci i hrabrosti

Daniel Kušan ne režira samo filmove – on režira avanture, izazove i neizvjesnosti koje se događaju iza i ispred kamere. Njegova je kreativnost jazz improvizacija, a filmski set otok na kojem ništa nije predvidivo, ali sve može biti čarolija. Od prvog filma o Kokovu, do najnovijeg „Bumbarova ljeta“, Kušan kao da se igra s filmskim jezikom, ali nikad bez ozbiljnosti pripovjedača.

Film/TV

15 srpnja 2025