
Pamela Anderson želi se promijeniti prezime: ‘Želim biti Pamela Hyytiäinen’
Glumica razmišlja o odricanju prezimena koje ju je proslavilo i otkriva želju da se poveže s finskim nasljeđem svoje obitelji.
04 prosinca 2025

Slavni hrvatski chef objavio je fotke od kojih rastu zazubice.
Ivan Pažanin, ime koje je sinonim za kulinarsku izvrsnost u Hrvatskoj, nedavno je podijelio na svojem Instagramu uvid u svoju gastronomsku avanturu u susjednoj Bosni i Hercegovini, i to u šarmantnom glavnom gradu, Sarajevu.
Slavni chef obradovao je fanove ne samo prikazima slikovitog krajolika, već i kulinarskim istraživanjem koje slavi bogate i raznolike okuse bosanske kuhinje.
U nizu zanimljivih fotki, Ivan Pažanin ponudio je pogled u svoje kulinarsko putovanje, ističući karakteristična jela koja čine bosansku kuhinju pravim kulturnim blagom.
Među kulinarskim užicima koji su privukli pažnju Pažaninovog istančanog nepca bili su tradicionalna bosanska krumpiruša, zeljanica i sogan dolma.
Chef Pažanin predstavio je voljenu bosansku krumpirušu, očaravajuće jelo koje ističe svestranost krumpira.

Krumpiruša, slana pita ispunjena ukusnom smjesom krumpira, odavno je dio osnovnog menija u bosanskim domaćinstvima.
Pažaninove objave prikazivale su zlatno-smeđu vanjštinu, obećavajući savršenu kombinaciju hrskave kore i tople, utješne unutrašnjosti.
Ova delicija došla je u prvi plan, a ova bosanska pita punjena je špinatom ili zeljem. Nepogrešivo nepce chefa nedvojbeno je cijenilo harmoničan spoj prhkog tijesta i zemaljske dobrote zelenog nadjeva.

Zeljanica, sa svojim zdravim sastojcima, ne samo da odaje počast bosanskim kulinarskim tradicijama, već odražava i chefovu ljubav prema jednostavnosti i kvaliteti.
Sogan dolma, jelo koje dočarava bit bosanske kuhinje, napravilo je nezaboravan nastup u Pažaninovoj kulinarskoj avanturi. Punjeni luk, ili sogan-dolma, prikazuje predanost regije spajanju okusa na jedinstvene i mameće načine.

Pažaninove Instagram objave istaknule su umjetničku prezentaciju ovog jela, naglašavajući chefovu posvećenost istraživanju i cijenjenju kulinarske raznolikosti koju Bosna i Hercegovina pruža.
Kroz svoju Instagram objavu, chef Pažanin ne samo da je zaintrigirao okusne pupoljke svojih pratitelja, već je i odao priznanje bogatom kultnom tkivu Bosne i Hercegovine.
Njegovo istraživanje tradicionalnih jela poput krumpiruše, zeljanice i sogan-dolme prikazalo je kulinarsko nasljeđe regije, dokazavši da hrana ima moć prelaziti granice i okupljati ljude u slavlju okusa i iskustava.
U svijetu koji se nastavlja razvijati, kuhari poput Ivana Pažanina igraju ključnu ulogu u poticanju cijenjenja raznolike kuhinje i očuvanju autentičnosti tradicionalnih jela.

Glumica razmišlja o odricanju prezimena koje ju je proslavilo i otkriva želju da se poveže s finskim nasljeđem svoje obitelji.
04 prosinca 2025

Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
04 prosinca 2025

Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.
04 prosinca 2025

Povijesna tijara kraljice Viktorije ponovno predstavlja raskoš kraljevske tradicije i poveznicu s Njemačkom.
04 prosinca 2025

NFL zvijezda u podcastu s Georgeom Clooneyjem otkrila da se u vezi s Taylor Swift nikada nije posvađala.
04 prosinca 2025