HELLO
Stipe Vukšić

Dok se većini ljudi vožnja automobila čini kao standardna vještina bez koje je život nemoguć, ovi poznati dokazuju da nije tako. Zbog nedostatka interesa, straha ili jednostavnog luksuza (ako si možeš priuštiti privatnog vozača, zašto bi sam vozio?) ovo su poznati koji ne voze.

Bogati i slavni često imaju nekonvencionalne živote, tako da oni koji ne voze svejedno posjeduju automobile. Ovo je popis poznatih osoba koje ne voze auto.

Poznati koji ne voze, ali su nekada vozili

Tina Fey, poznata po glavnoj ulozi u seriji “30 Rock”, je iz New Yorka, grada u čijem centru su gužve često toliko velike da mnogi potpuno odustanu od samostalne vožnje. Tina je nekada imala vozačku dozvolu, ali je dopustila da joj istekne i prema vlastitom priznanju zaboravila je ovu vještinu.

Tijekom epizode Netflixovog showa Jerryja Seinfelda “Comedians in Cars Getting Coffee”, Tina Fey je priznala da je jednom zaboravila premjestiti automobil na parkiralište dok je snimala reklamu, čime je zamalo uzrokovala nesreću. Unatoč statusu nevozačice, viđena je za volanom u više reklama za Allstateovo “Drivewise” osiguranje.

poznati koji ne voze

Mariah Carey ne vozi – više voli da je voze.FOTO: Profimedia

Glazbena diva Mariah Carey posjeduje čitav niz luksuznih automobila koje sama ne vozi. Carey je oduvijek više voljela da je drugi voze, a nakon manje prometne nesreće u kojoj je sudjelovala 2009. godine, odlučila se kloniti vozačkoga sjedala, što je priznala i na Twitteru.

Još jedna glazbenica, Jennifer Lopez, nije vozačica već više od dva desetljeća. Unatoč tome, dobila je crveni Porsche vrijedan 110 000 funti kao dar od tadašnjeg dečka Alexa Rodrigueza za svoj 50. rođendan 2019. Činilo se da je dar potaknuo njezino zanimanje za  vožnju jer je kasnije te godine uočena kako pokazuje automobil u Miamiju. Unatoč svom kratkom iskustvu s vožnjom, Lopez uglavnom preferira da je drugi voze.

Poznati koji ne voze jer nisu uspjeli položiti vozački

Položiti vozački ispit nije tako jednostavno kao što se čini. Carey Mulligan, glumica nominirana za Oscara poznata po ulogama u filmovima “Promising Young Woman” i “Great Gatsby”, priznala je da nikada nije položila vozački ispit u Velikoj Britaniji iako ga je polagala pet puta. Unatoč statusu nevozačice, duhovito sebe smatra “izvrsnom vozačicom“. Carey Mulligan je čak glumila u filmu prikladnog naziva – “Drive”.

Unatoč tome što već gotovo dva desetljeća živi u Sjedinjenim Državama, engleska glumica Kate Beckinsale nikada nije dobila vozačku dozvolu. Glumica je otkrila da je pokušala, ali nije uspjela položiti vozački ispit. Umjesto toga, oslanja se na usluge dijeljenja prijevoza, dodajući moderan zaokret svom načinu života bez vožnje.

poznati koji ne voze

Kate Beckinsale nikada nije uspjela položiti vozački ispit.FOTO: Profimedia

Reperica Cardi B posjeduje garažu punu luksuznih automobila. No, ironija je u tome što ona nema vozačku dozvolu. Tijekom svog nastupa u “Carpool Karaoke” Jamesa Cordena, otkrila je da nikada nije položila vozački ispit. Umjesto toga, ona svoje vrhunske automobile koristi kao rekvizite za objave na društvenim mrežama, skupljajući lajkove i milijuna pratitelja. Cardi B je izrazila namjeru da u budućnosti ipak položi i dobije vozačku dozvolu.

S druge strane, neke vožnja nikada nije privlačila

Komičar Ricky Gervais, s druge strane, otvoreno je izjavio da nema vozačku dozvolu i da je ne planira dobiti. Kad mu je ponuđena prilika da se pojavi u Top Gearu, pristojno je odbio, rekavši da ne vozi i da ga automobili ne zanimaju. Unatoč svojoj averziji prema vožnji, Gervais ne bježi od uživanja u udobnim vožnjama jer ga često voze do njegovih odredišta.

Lena Dunham, kreatorica i zvijezda HBO-ove hit serije “Girls”, nikada se nije potrudila naučiti voziti. Otvoreno je govorila o svom strahu od potencijalnog izazivanja nesreća i priznala je na Twitteru da je njezina nesposobnost za vožnju od nečega slatkoga s godinama postala tragična.

poznati koji ne voze

Ed Sheeran ne vozi, ali zato poklanja automobile svojim prijateljima.FOTO: Profimedia

J.K. Rowling, autorica svjetski poznatog serijalaHarry Potter”, još je jedna slavna osoba koja nema vozačku dozvolu. Poznata spisateljica navela je svoj nedostatak svijesti o prostoru i poteškoće sa strojevima kao razloge zašto nema vozačku dozvolu. Iako možda ne vozi u svijetu bezjaka, u svojim je knjigama smislila mnoge metode čarobnih metoda prijevoza.

PROČITAJTE: Miljenik žena Freddie Prinze Jr. vrhunski je kuhar, ali ne planira otvoriti restoran

Kantautor Ed Sheeran još je jedna slavna osoba koja ne vozi. Tijekom pojavljivanja u Top Gearu 2016. otkrio je da nikada prije nije sjedio na vozačkom mjestu. Unatoč tome, Sheeran posjeduje kolekciju automobila koje poklanja svojoj ekipi, dokazujući da ne morate voziti da biste znali koliko su luksuzni automobili privlačni.