HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Glumac Freddie Prinze Jr. (47) u Hollywoodu je već gotovo tri desetljeća. Freddie se proslavio na prijelazu iz 90-ih u 2000-tih te postao miljenik žena svoje generacije ulogama u filmovima kao što su komedija She’s All That, horor I Know What You Did Last Summer te igrana adaptacija Scooby-Dooa u kojoj je glumio Freda.

No Freddie je mnogo više od glumca. Okušao se u komentiranju profesionalnoga hrvanja čiji je fan, vodi podcast, a sa suprugom Sarahom Michelle Gellar (Buffy ubojica vampira) odgaja kćer i sina. Ono što je dosad bilo manje poznato je to da je glumac vrlo dobar – kuhar.

Freddie Prinze Jr. skoro je postao profesionalni kuhar

Nisam chef,” naglašava u nedavnome intervjuu za Forbes, “tako da ne smatram da zaslužujem da me se uspoređuje s mnogim ljudima koji rade u restoranima, ali jesam jako dobar kuhar. Ne postoji mnogo toga što ne mogu napraviti, ali nemam titulu koja se stječe vještinom, vremenom i žrtvom.”

Freddie Prinze Jr. proveo je godine u srednjoj školi čisteći stolove u restoranu svoje mame, uspješne kuharice te je razmišljao o tome da slijedi njezine stope prije nego što se preselio u Los Angeles i postao glumac. Čak je upisao kulinarski institut, ali kada je dobio ulogu u filmu To Gillian on Her 37th Birthday 1996. godine, odustao je od karijere kuhara.

freddie prinze jr.

Freddie i Sarah Michelle Gellar u braku su od 2002. godine.FOTO: Profimedia

Bio je to film s Michelle Pfeiffer – i nije bilo šanse da propustim tu priliku. Da sam stekao tu diplomu, vjerojatno bi mi bilo ugodnije kuhati.”

Unatoč odustajanju, njegova se strast za kuhanjem nastavila, što je kulminiralo 2016. godine izdavanjem kuharice naslova Povratak u kuhinju koja donosi 75 recepata.

Knjiga je bila ispunjena obiteljskim fotografijama i pričama iz Freddiejevog i Sarinog doma i života u Hollywoodu, kao i nizom recepata na koje je utjecalo portorikansko podrijetlo Prinzea Jr.

Freddie Prinze Jr. ne osjeća se spremnim otvoriti restoran

Naravno, nedugo nakon toga uslijedile su brojne ponude da napravi nešto konkretnije u kulinarstvu, poput otvaranja vlastitog restorana.

Ne osjećam se kao da sam to zaslužio“, objasnio je Prinze Jr. “Naravno, bilo bi uzbudljivo učiniti tako nešto, ali morao bih prije toga mnogo vježbati. Restorani su teška igra, morate ga otvoriti znajući da još ne zarađujete novac i nadati se da će lokalno stanovništvo uživati u hrani koju pripremate. To je gomila rada i odricanja. Volio bih raditi u restoranu kada bih ga otvorio, ali jednostavno nemam vremena.”

freddie prinze jr.

Glumac na Instagramu često objavljuje videe na kojima kuha.FOTO: Instagram/realfreddieprinze

Za sada se Prinze Jr. želi usredotočiti na partnerstva koja se uklapaju u “život tate“, kao što je njegovo najnovije partnerstvo s tvrtkom Libby’s Vegetables.

U nastojanju da podrže Meals on Wheels America (nacionalni program posvećen borbi protiv gladi i izolacije starijih osoba), Freddie i Libby’s Vegetables doniraju do 500 000 kupona za hranu tijekom razdoblja Dana zahvalnosti.

PROČITAJTE: Imaju raskošan vozni park, ali ne sjedaju za volan – Poznati koji ne voze

Kad nemate hrane, to nije samo fizički iscrpljujuće – nego i mentalno. To je porazno, depresivno, nije dobro” kaže Prinze Jr. “Stoga sam uzbuđen što sam postao partner s Libby’s i ponosan sam što to činim.”