HELLO
Domagoj Kukec

Kylie Minogue tvrdi da je starosna diskriminacija izašla iz mode nakon uspjeha njezinog viralnog hita “Padam Padam”. Govoreći za Radio Times, 55-godišnjakinja je rekla da ju je mlađa generacija prihvatila i da su jedino stare školske institucije poput diskografskih kuća još uvijek zaostale. Godine Kylie Minogue nisu je usporile, naprotiv, ona je postala simbol vječne mladosti i uspjeha u glazbenoj industriji.

pjesma Kylie Minogue

“‘Padam Padam’ je iznenadio ljude i pušten je na ‘mladenačkim’ radiopostajama. Ali mislim da smo u vremenu kada nije cool biti starosno diskriminiran. Ljudi su prešli preko toga”, rekla je.

Pjesma Kylie Minogue ogroman je svjetski hit

“Možeš voljeti što god želiš, biti što god želiš biti. To mi pomaže.” Za neočekivani uspjeh “Padam Padam” uglavnom je bio zaslužan TikTok, na kojem je pjesma postala popularni meme i izložila pjevačicu potpuno novoj, mlađoj publici.

pjesma Kylie Minogue

U međuvremenu, “Padam Padam” i dalje bilježi uspjehe u SAD-u, koji je bio poznat kao teško tržište za australsku pop zvijezdu. Pjesma se upravo popela na 30. mjesto na Mediabase pop radio ljestvici, postajući njezin najbolje rangirani radijski singl u SAD-u od “Slow” iz 2004. godine.

Pjesma Kylie Minogue simbol je pobjede

To dolazi nakon što je autor pjesme “Padam Padam”, poznat kao Lostboy, odnosno Pete Rycroft, nazvao britanske radio stanice “diskriminirajućima” i tvrdio da bi megahit mogao biti još veći. Pete Rycroft, koji je napisao pjesmu zajedno s norveškom hitmakericom Inom Wroldsen, kritizirao je Radio 1 i Capital jer nisu dodali pjesmu na svoje liste za reprodukciju dok fanovi nisu to od njih tražili.

pjesma Kylie Minogue

“Pokušavali smo je pustiti na radiju”, rekao je za The Independent. “Bila je svugdje, svi su o njoj pričali i bila je barem druga na ljestvicama – ali Radio 1 i Capital odbijali su je puštati, uglavnom zato što je Kylie starija žena.” Rycroft je nastavio kritizirati očitu seksističku pristranost, navodeći da Davida Guettu često puštaju, a njih dvoje su iste dobi.

PROČITAJTE: Pjesma Kylie Minogue ući će u engleski rječnik

“To sam vidio jasno kao dan; to je definitivno bilo upozorenje”, rekao je.

“Postoje drugi umjetnici od 55 godina, kao što je David Guetta, i on je naravno svugdje na radiju, jer je muškarac i ima nevjerojatne pjesme.”

Godine Kylie Minogue su dokaz da ljepota i talent nikada ne blijede, već se samo produbljuju s vremenom.