HELLO
Domagoj Kukec

Svjetski poznata pjevačica Kylie Minogue izbacila je nedavno hit pjesmu “Padam Padam” koja osvaja sve glazbene ljestvice.

Iako se tek treba probiti na prestižnu ljestvicu “Hot 100” u Sjedinjenim Državama, pjesma “Padam Padam” postigla je značajan uspjeh diljem svijeta. Nedavno je dospjela među deset najboljih u Ujedinjenom Kraljevstvu i osigurala mjesto među četrdeset najboljih u brojnim drugim zemljama. Dok sam uspjeh na ljestvicama ne bi trebao utjecati na glasače Grammyja, velika popularnost pjesme može ići u korist izvođača.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie Minogue (@kylieminogue)

Što se tiče nagrada Grammy, Kylie Minogue može prijaviti hit “Padam Padam” za najbolju plesnu snimku, kategoriju u kojoj je nominirana više puta. Od njezinih pet nominacija u karijeri, četiri su bile u ovom području, i što je impresivno, bile su uzastopne. Naime, 2004. godine osvojila je nagradu za hit “Come into My World”, a nakon toga je nastavila skupljati pohvale.

Hit Kylie Minogue mogao bi joj donijeti Grammyja nakon 15 godina

Kylie Minogue mogla bi prodrmati stvari i natjecati se za novouvedenu nagradu, najbolju pop dance snimku. Akademija je nedavno proširila popis kategorija, te prepoznao razliku između pop i dance glazbe, kako bi se dokazalo da su to dva žanra. Ostaje nejasno koju će kategoriju izabrati australska pop senzacija, ali hit “Padam Padam” ima solidne šanse za uspjeh na oba polja.

Unatoč nestanku s američkog tržišta prije mnogo godina, Kylie Minogue je ostala aktivna i popularna na međunarodnoj pozornici. Međutim, nije dobila nominaciju za Grammy od 2009. kada je njezinom albumu “X” za dlaku izmakla nagrada za najbolji elektronički/dance album. Iako je stekla priznanje i pohvale diljem svijeta, njezin utjecaj u Sjedinjenim Državama možda nije bio dovoljno značajan da bi privukla pozornost mnogih glasača. Sada je, sa svojim novim hitom, Kylie Minogue možda spremna za veličanstveni povratak.

Nedavno je BBC-ev “Radio 1” bio pod udarom kritika jer je odbio puštati hit “Padam Padam”, a mnogi obožavatelji Kylie Minogue optužili su “Radio 101” za diskriminaciju zbog dobi pjevačice.

BBC se sada predomislio. Unatoč visokom plasmanu i popularnosti među obožavateljima i kritičarima, Radio 1 je ranije odbio staviti pjesmu na listu za reprodukciju, puštajući je u eteru samo nekoliko puta. Mnogi obožavatelji smatraju da je to zbog činjenice da je Grammyjem nagrađena pjevačica Kylie Minogue u 50-im godinama.

I Radio 1 se predomislio, hit Kylie Minogue puštat će u eteru

Međutim, u utorak navečer je otkriveno da će “Padam Padam” ovog petka biti dodan na Radio 1 C-listu, što je Kylie Minogue proslavila na Twitteru.

Glasnogovornik Radija 1 prethodno je rekao: “Svaka se pjesma razmatra za popis za reprodukciju na temelju njezinih glazbenih vrijednosti i odgovara li našoj ciljanoj publici, a odluke se donose od slučaja do slučaja.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie Minogue (@kylieminogue)


Tvrtka “Official Charts Company” u nedjelju je objavila da bi pjesma mogla još više porasti na top ljestvicama u nadolazećim danima.

“Radio 1” je još 2015. demantirao Madonnine optužbe o diskriminaciji prema starijima kada su odbili staviti njezin singl “Living For Love” na svoju playlistu.

Tada su rekli: “Pjesme su odabrane na temelju glazbenih vrijednosti i njihove važnosti za našu mladu publiku. Četrdeset posto mladih od 15 do 29 godina u zemlji sluša Radio 1, a umjetnikova dob nije faktor.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie Minogue (@kylieminogue)

druge vijesti