HELLO
Domagoj Kukec

Emily Ratajkowski, poznata po nadimku EmRata, objavila je fotke sa svojeg photoshoota za M Magazine prije više od dva tjedna. Obožavatelji i dalje ostavljaju komentare na svim njezinim Instagram objavama od tada, tražeći da se ispriča zbog te objave.

Zašto? Pa, EmRata je poznata po svojoj izuzetno vitkoj figuri, a na jednoj od fotki sa snimanja pozira u trapericama koje su joj puno prevelike – doslovno stane u jednu nogavicu. Obožavatelji je nazivaju fat-phobic (posramljuje debele) –  i traže ispriku.

Također tvrde da je EmRata trebala odbiti ideju kad joj je predložena, pogotovo jer je autorica knjige o percepciji tijela, zbirke eseja nazvane My Body.

Emily Ratajkowski debelofobična fat phobic

Na spornoj fotografiji Emily nosi crop bijelu majicu dugih rukava koji su podvrnuti do lakta. Njezini trbušni mišići su u potpunosti izloženi, ali to nije ono na što obožavatelji gledaju. Umjesto toga, gledaju veliki par hlača koje EmRata nosi, i čini se da pokazuje koliko je vitka. Nogavice traperica se nabiru oko njezinih gležnjeva, opet naglašavajući koliko su hlače velike u usporedbi s njom.

Bez ikakvog oklijevanja, obožavatelji su se počeli javljati u komentare kako bi je kritizirali. “Kakva čudna fotka” komentirala je jedna osoba. “I napisala si knjigu o percepciji tijela? Mm!”

“Pisati knjigu usmjerenu prema slici tijela, a zatim snimiti ovakvu fotografiju je ludost”, piše drugi komentar.

“Dizajneri neće napraviti veliku veličinu osim ako je za fotografski trenutak u kojem mršava osoba može pozirati u njima i biti čudna”, rekao je još jedan korisnik.

“Ta fotka je toliko neosviještena”, napisao je drugi obožavatelj.

Emily Ratajkowski još uvijek se nije ispričala zbog svoje vitkosti

Obožavatelji nisu bili sretni, a Emily se još uvijek nije ispričala, pa još uvijek nisu sretni. Manekenka je objavila pet fotki od te nesretne objave, a u komentarima svih njih obožavatelji traže da se ispriča i ukloni originalnu objavu.

Emily Ratajkowski debelofobična fat phobic

“Dakle, samo ignoriraš tu debelofobičnu fotku koju si upravo objavila? Čestitam”, stoji u jednom komentaru.

“Dakle, nećeš se osvrnuti na tu fotku? Samo ćeš ju ignorirati i ići dalje?” upitala je druga osoba.

“Stvarno trebaš komentirati fotku, pogotovo jer tvrdiš da podržavaš pozitivan odnos prema tijelu”, rekla je treća osoba.

“Čekamo izjavu, draga”, napisao je jedan obožavatelj.

“Tišina je užasna… čudan potez”, dodao je još jedan.

“PROGOVORI O DEBELOFOBIJI”, napisao je još jedan entuzijastični korisnik.

“Dakle, jednostavno nećeš komentirati ono što si učinila i čak se nećeš ispričati… u redu”, zaključuje posljednji komentar.

Do sada, Emily Ratajkowski još nije komentirala situaciju.

druge vijesti