HELLO
Domagoj Kukec

Angelina Jolie već desetljećima žari i pali na holivudskoj sceni. Iako gotovo svatko zna za njezinu bogatu karijeru (filmovi poput Tomb Raidera, Maleficent i Eternals), za njezin humanitarni rad i njezinu djecu koja sada ulaze u odraslu dob, a vole razgledavati njezin ormar, još uvijek ima mnogo toga što se može naučiti o ovoj ikoni s ekrana. U nastavku saznajte pet stvari koje sigurno niste znali o Angelini Jolie.

Angelina Jolie

1. Angelina Jolie je majka studentice na Spelmanu.

Najstarija kći, Zahara, trenutačno pohađa prestižni, povijesni Afroamerički Spelman College u Atlanti u Georgiji. Angelina Jolie nije mogla sakriti ponos tijekom svog prvog posjeta kampusu, pa je napisala na Instagramu: “Vrlo posebno mjesto i čast je imati člana obitelji kao novu Spelman djevojku.”

2. Učinila je hrabar korak radi vlastitog zdravlja 2013. godine.

Angelina Jolie je otkrila u New York Timesu prije deset godina da se odlučila za preventivnu dvostruku mastektomiju kako bi smanjila rizik od raka dojke i jajnika, koji je bio velik budući da nosi gen BRCA1. “Moje šanse za razvoj raka dojke pale su s 87 posto na manje od 5 posto”, napisala je nakon operacije.

3. Angelina Jolie ima čak 16 tetovaža.

Činjenica da voli tjelesnu umjetnost nije tajna, ali jeste li znali da broj njezinih tetovaža prelazi deset? Njezine tetovaže uključuju koordinate rodnih mjesta njezine djece, podnaslov iz predstave Tennessee Williamsa i latinski prijevod fraze: “Ono što me hrani, uništava me.”

Angelina Jolie

4. Dugo je bila diplomatkinja.

U travnju 2012. godine, Angelina Jolie je stekla titulu posebnog izaslanika nakon godina rada kao veleposlanica dobre volje Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice. Napustila je tu ulogu nakon deset godina u prosincu 2022. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

5. Nije ju strah približiti se kukcima.

Godine 2017., snimljeno je kako prži kambodžanske delikatese poput skakavca, škorpiona i tarantule za svoju djecu. “Shiloh obožava tarantulu, voli kukce”, otkrila je na Good Morning America. “Mogu pojesti vreću skakavaca kao vreću čipsa.”