HELLO
Domagoj Kukec

Angelina Jolie prihvatila je ulogu jedne od glavnih producenata za dugoočekivanu produkciju na Broadwayu.

Karijera Angeline Jolie krenula je u novom pravcu

Glumica i filmašica Angelina Jolie vodit će produkciju nadolazeće broadwayske adaptacije  romana “The Outsiders”, temeljenog na istoimenom romanu za mlade S. E. Hintona iz 1967. godine i istoimenom filmu iz 1983. godine redatelja Francisa Forda Coppole.

Mjuzikl, koji je premijerno izveden u La Jolla Playhouseu u San Diegu ranije ove godine, u pripremi je od 2022. Temelji se na knjizi koju je napisao Adam Rapp, a glazba je djelo dua Jamestown Revival. Angelina Jolie je izjavila: “Osjećam se vrlo sretno što sam dio ove posebne produkcije. Studirala sam na Lee Strasberg Institute gdje mi je prva ljubav bilo  kazalište. Sve do sada nisam pronašla način da mu se vratim.”

Objasnila je kako joj je originalnu verziju predstave otkrila jedna od kćeri koju ima s bivšim suprugom Bradom Pittom, iako nije precizirala koja kći je u pitanju.

“Nadam se da ću moći pridonijeti dok istovremeno nastavljam učiti od ovog nevjerojatnog tima s kojim radim otkako me moja kći odvela da vidim predstavu u La Jolla Playhouseu”, rekla je Angelina Jolie i dodala: “Ne mogu objasniti koliko sam uzbuđena zbog ovog mjuzikla koji će imati svoju Broadway premijeru. Veselim se dijeljenju nove adaptacije romana ‘The Outsiders’ s cijelim svijetom.”

Bogata karijera Angeline Jolie pomoći će ovom projektu

Mjuzikl će producirati Araca Group: Izuzetno smo uzbuđeni što nam se Angelina pridružila kao glavna producentica na ovom putovanju. Njezina iznimna karijera čini je savršenim partnerom za ovaj projekt. Veoma smo zahvalni za neprocjenjive uvide, iskustvo i predanost koju Angelina donosi razvoju ovog novog mjuzikla.”

Film iz 1983. godine bio je kritički i komercijalni uspjeh te se danas smatra kultnim. U njemu su glumili C. Thomas Howell, Rob Lowe, Emilio Estevez, Matt Dillon, Patrick Swayze, Diane Lane i Tom Cruise. Film se smatra prvim filmom iz takozvane skupine Brat Pack filmova 1980-ih, što je opći naziv za nekoliko mladih zvijezda koje su često nastupale u tinejdžerskim filmovima tog vremena.

Rob Lowe i Emilio Estevez smatrani su dvama ključnim članovima grupe, uz Anthonyja Michaela Halla, Andrewa McCarthyja, Demi Moore i Molly Ringwald. Iako je sam izraz izazvao mješovite reakcije od zvijezda koje su ga smatrale sredstvom za “zatvaranje u kalupe”, filmovi tog razdoblja uglavnom su postali klasici, uključujući “Sixteen Candles”, “The Breakfast Club”, “St. Elmo’s Fire” i “Pretty in Pink”.

druge vijesti