Muči vas nesanica? Ovi suplementi najbolji su za miran san
Nesanica je problem koji se odražava na sve druge aspekte vašeg života? Možda vam ovi vitamini i minerali mogu pomoći.
20 studenoga 2024
Što zapravo znači ići na dijetu? Što zapravo znači počet ću od onog (nesretnog) ponedjeljka? Što zapravo znači kad se nečega odreknete na neko vrijeme? Iz osobnog iskustva, to znači mnogo strpljena i odricanja od loših navika.
Tko vam god kaže nešto drugo, taj vam laže i ne želi vam dobro. Osoba sam koja je s 96 kilograma odlučila isprobati jedan revolucionarni proizvod na tržištu – riječ je o tretmanu Neinvazivne liposukcije. Neinvazivna liposukcija ili kako se još naziva Lipo tretman jedan je od tretmana koji se ponosi time da jedini na tržištu u regiji ima provedenu kliničku studiju. I ne samo to, tretman je to koji će vam pomoći da se riješite čak i onih najopasnijih masnih naslaga u tijelu, a to su upravo one masne naslage oko organa – visceralno masno tkivo.
Tretman je potpuno siguran jer osigurava sve energetske i nutritivne potrebe organizma. Ono što je kod ovog tretmana koji traje dva tjedna jako bitno je ono što vam je za budućnost primarno – a to je promjena načina prehrane. Pitanje je samo jeste li dovoljno jaki za to!? Osobno sam se obvezao dati sve od sebe do čak 2. 5. tako da…
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Upoznao sam vas s najvažnijim detaljima ovog Lipo tretmana, a sada ono što vjerujem da čekate, a to je moje osobno iskustvo i doživljaj nakon prvih tjedan dana. Čovjek sam koji obožava pizzu, kebab, burger, sarme, ćevape, burek, savijače, mislim jasno vam je što želim reći i kako ja to zovem hrana s dušom. Za mene je sve drugo prevara. Mislim, ne moramo se praviti, dovoljno je pogledati moj Instagram profil @nick_februar i sve vam je jasno.
Ja sve te delicije zovem ‘hrana s dušom’ i nikada me nećete vidjeti u nekim pretencioznim restoranima gdje je tanjur veći od stropnog lustera, a hrane za ispod nokta. Po mom mišljenju, to je vrijeđanje hrane i ljudi. Hrana je hrana. Za mene je to početak i kraj rasprave. Svaki svoj sastanak dogovaram u pivnicama i krčmama gdje svi dobro jedemo. Ali kako se bliži taj 25. 4., sam sebi sam od živaca rekao da se prepustim životu i da ću večer prije samog događaja ići u neki trgovački centar, u neki fensi butik po odjeću – pa u što stanem. Nema problema. Pomirio sam se ja u glavi s tim.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Onda se dogodio taj famozni petak kad mi je kolegica predložila da isprobam nešto novo, nešto dobro. Predstavila mi je sve to lijepo kao buket bijelih ruža. Malo sam razmišljao i pristao sam, rekao sam sam sebi:“Hajde Nick, nije mama ***** rodila“. Odazvao sam se na konzultacije u ured International Health predstavništva i poslušao što imaju za reći i što obećavaju. Vjerujem da ni tad, a ni sad nutricionistica ne razumije do kraja koliko sam teška osoba. Čak i ako s osmijehom na licu kaže da razumije, neki djelić negdje duboko u njoj zna da ne razumije i da nije skroz doprla do mene.
Ono što sebi moram priznati odmah na početku jest to da se trudim. Da sam dao 150 % sebe u ovaj projekt – i teško mi je. Ja jednostavno nisam karakter. To su činjenice. Na početku sam ispunio službeni formular u kojem sam otkrio sve što je bilo potrebno, a potom je
došlo vrijeme da napravimo konzultacije i mjerenje. Mjerenje je pokazalo što je pokazalo. Mojih 96 kg-a (181 cm visine), 41 % najgorih masti i ostale potrebne značajke prije nego sam se upustio u daljnji projekt.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priznajem da me tog prvog dana, nakon mjerenja, nije bilo strah i mislio sam da nema problema, da je to mačji kašalj za mene. Ponavljam, za mene. Nakon kontrole i informiranja te razgovora s Lipo timom, imao sam dva dana da se iživim kao nikad u životu. Da jedem sve što mi pada na pamet. To sam i napravio. Doslovno posljednja večera mi je bila omiljena sarma. Ne mogu vam opisati koliko sam bio sretan hahahaha.
Punih osam dana sam na ovom tretmanu. Ponedjeljak 11. 3. mi je bio prvi dan. Sve mi je bilo zabavno, smiješno, gledao sam što to radim i kako mi ide. Bio sam izuzetno ponosan prvog dana kako ja taj tretman podnosim. Jako sam pazio da slijedim upute koje pišu u službenom Lipo vodiču i da ne divljam. Dozvolio sam si između 8-10 ujutro jedan mali espresso, a kroz dan sam pojeo nekoliko svježih krastavaca.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kako su dani odmicali, ruku na srce za osobu kojoj je McDonald’s restoran s Michelinovom zvjezdicom, bilo mi je teško. Vraćam se sad na ono gore, divim se ljudima koji imaju disciplinu, ja je nemam. Ovih osam dana bila je za mene najveća borba sa samim sobom. Sa psihom, s prehranom, sa spavanjem, sa zdravljem i s time koliku ja mentalnu snagu imam.
Da vam budem iskren, i dalje nisam siguran imam li ja tu snagu u sebi. Doslovno imam osjećaj da ovih 14 prvih dana prve faze traje mjesec dana. Otvoreno bih vam lagao kada bih vam rekao da je ovo lagano. Meni nije. Ponavljam, nisam discipliniran, ali trenutno se divim sam sebi kako nisam pokleknuo, a tijekom ovih 8 dana je bilo toliko teških dana da sam pomislio da ću sam sebi prouzročiti živčani slom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Nakon prvih pet dana, odlučio sam se na prvo mjerenje, iako to nije obavezno. Prvo mjerenje se službeno radi nakon završetka prve faze, a to je nakon 14 dana. Došao sam na to mjerenje i jednostavno sam se prepustio… Doslovno sam se mentalno prepustio i bio spreman na sve. Zbilja nisam znao što me čeka i na što sam to indiferentan. Nutricionistica me izmjerila, uzela sve informacije i rekla da je zadovoljna. Osobno sam bio toliko izmožden da više nisam znao zbog čega je zadovoljna. Ali, ona je vidjela. Brojke su bile drukčije, skinuo sam 5 kg u 5 dana. S obzirom na to da sam svakom loncu poklopac i da za sve imam neko objašnjenje, odmah sam to pripisao tome da mi je iz tijela izašao valjda hektolitar vode što je i logično i ništa drugo.
Nutricionistica mi je rekla da nije samo voda nego da sam izgubio dio masnog tkiva a da je mišićna masa ostala netaknuta zbog količine proteina i aminokiselina koje unosim. Ugljikohidrate ne unosim doslovno ni u jednom obliku već 8 dana. Za mene je to jezivo. Potom smo došli i do tog dijela gdje su te najgore, visceralne masti. One su pak ostale 14/14 jer koliko sam naučio od nutricionistice, one se ne mogu tako lako razgraditi te tijelo njih neće baš tako lako pustiti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
One su sada na redu. Doslovno sada. Znači njih rješavamo u sljedećem valu pravilnom prehranom. Dani su prolazili, svi su rekli da vide neki napredak, osobno ga nisam vidio i nisam shvatio što se točno događa. Nije da sam ga odbijao vidjeti, ali i dalje sam vrlo, vrlo sumnjičav i poznat sam kao osoba kojoj treba vremena i vremena da u nešto povjeruje te da se nešto realizira. Zbilja volim prvo skočiti pa reći hop. Tek kad sam se za vikend pogledao u ogledalo sam shvatio da se nešto zbilja događa. To sam čak i ja shvatio i vidio. Priznajem. Znači da unatoč „velikoj muci“ jer ovo je za mene zbilja veliki izazov iz gore navedenih razloga, ja vidim prvi rezultat.
Po odjeći ga isto vidim, valjda ga vidim, sad bih vam onaj razumni dio mene mogao objasniti zašto mislim da traperice vise, ali nema veze, držat ću se onoga što je rekla nutricionistica, a to je da sam izgubio 3-4 cm u struku. Skoro pa ponosan to ne krijem.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ono što sam morao naučiti tijekom ovih prvih osam dana, na što i dalje nisam ponosan jer se meni to istinski ne da, te maltretiram ljude oko sebe, kuhao sam. Učio sam kuhati. Sa svoje 34 godine ja sam prvi put dirao svježu, sirovu piletinu. Da dobro čitate, prvi put. Čak mi i nije bila toliko ljigava i gadna kao što sam mislio da će biti.
Prvi put sam ispekao pileća prsa. Tijekom ovog tretmana u prvih tjedan dana nisam samo ležao već sam se odlučio i tjelesno malo aktivirati te sam išao na reformer, ali i u brzu šetnju oko Jaruna. Umor koji osjećam je normalan jer više ne živim kako sam živio te mi se tijelo već ozbiljno prilagodilo. Ispred mene je još 6 zanimljivih dana koje moram izdržati, ali ne samo zbog prehrane već i mentalno. Ono što sam konkretno sinoć primijetio je to da ja ne mogu jesti. Kad si napravim taj obrok u 19 h koji smijem jesti, ja primijetim da mi želudac ne da.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Jesam li trenutno sretan zbog toga? Nisam. Želim jesti, želim uživati u hrani, ali ne mogu tijelo siliti da radi nešto što “trenutno” ne može. I to je zapravo taj fantastičan uspjeh ovog Lipo tretmana. Htjeli – ne htjeli, mršavite i mijenjate tijelo. Bojim se reći da je to put bez povratka na staro, možda i jest, Lipo tretman tome i služi, a na meni i vama je kako ćemo to prihvatiti i živjeti s time. Lipo tretman mi je trenutno toliko smanjio želudac da je to urnebesno. Konkretno, ja sam sinoć imao namjeru pojesti 6 polpeta od junetine prema posebnom receptu, bile su manje od pola dlana, ali pojeo sam samo tri i bio sam sit. Više od toga nisam mogao.
To je ta čar ovog tretmana na kojem su, koliko čujem, mnogi – i koji zbilja pokazuje rezultate. Ne mogu dočekati ponedjeljak 25. 3. kada izlazim iz prve faze i kada krećem s hranom. Najiskrenije, jako se tome veselim jer mi hrana nedostaje. Moj savjet svima koji će se odvažiti na ovaj tretman bio bi da svakako prije odlaska na Lipo tretman naprave krvne pretrage i provjere stanje svog organizma. Meni je žao da nisam napravio krvnu sliku pa da mogu usporediti stanje prije i nakon tretmana.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Garantiram vam da bi mi nakon 14 dana na ovom tretmanu krvna slika bila još bolja, fantastična! I to je logično jer upravo Lipo tretman cilja na sve najgore u vama i pomaže vam da se na drukčiji način povežete s hranom i shvatite što vam je bitno, što vam je potrebno i u kojem smjeru treba ići da biste zdravo živjeli. U tome su očigledno sjajni, ja to mogu potvrditi nakon mojih prvih 8 dana.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
David Shiner, jedan od najvećih klaunova svijeta, donosi nezaboravnu predstavu Komik Motion u Zagrebu, Rijeci i Sisku!
21 studenoga 2024
Ana Gruica oduševila pratitelje plesom i vježbama uz Siu: "Brutalno vojnički, samo jako!"
21 studenoga 2024
Knjiga 'Hip-hop je povijest' vodi nas kroz 50 godina glazbenog pokreta, uz osobne anegdote i detaljnu analizu ključnih trenutaka žanra.
21 studenoga 2024
Anja Alavanja otkrila recept za shashuku, savršeno jelo za svaki obrok.
21 studenoga 2024
Slavko Sobin obilježio je rođendan na Tenerifima uz planinarenje i spektakularne prizore.
21 studenoga 2024