HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Hodanje je od davnih dana bilo poznato kao osnovna za održavanje zdravlja, no u posljednje vrijeme kao da smo zaboravili koliko je ta aktivnost važna.

Uz pomoć automobila, tramvaja ili električnog romobila stižemo u ured u kojem cijeli dan sjedimo, a zatim jedva čekamo da se zavalimo na kauč i pogledamo neku novu seriju, ili još bolje, onu koju smo pogledali već toliko puta, tako da sve dijaloge znamo napamet.

Hodanjem se uglavnom bave oni koji već ionako vježbaju, i koji često pokušavaju dostići brojku koja “običnim smrtnicima” zvuči nedostižno.

Koliko koraka na dan

Stručnjaci stalno upozoravaju kako je hodanje jako važno za zdravlje pa predlažemo da ovaj članak iskoristite kao motivaciju i krenete u akciju!

Koliko koraka na dan zapravo treba napraviti da bismo poboljšali zdravlje?

Dugo smo vjerovali da je 10 000 koraka na dan idealan broj za postizanje tonusa mišića i održavanje tjelesne težine, no najnovije istraživanje objavljeno u European Journal of Preventative Cardiology sugerira da bi broj mogao biti znatno niži.

Istraživanje, koje je promatralo više od 226 000 ljudi u sedamnaest zemalja (što ga čini najvećim istraživanjem tog tipa do sada), otkrilo je koji je broj minimalan, ali također koristan, piše Marie Claire.

Koliko koraka na dan

Koliko koraka na dan? 3 967 je dovoljno za početak!

Nećete vjerovati, ali stručnjaci koji su proveli ovo istraživanje tvrde da već i brojka od 3 967 dnevnih koraka smanjuje vaše šanse smrtnosti od bilo kojeg uzroka, dok 2 337 koraka dnevno smanjuje vaše šanse za teže oboljenje od kardiovaskularnih bolesti.

Koliko koraka na dan

Naravno, to su donje granice pa možete početi s njima, a zatim povećati brojku kad steknete kondiciju, kako biste postigli svoju idealnu formu.

Pitanje “Koliko koraka na dan radiš?” od sada će zvučati mnogo bolje, zar ne?

Koliko u prosjeku koraka radite na dan?

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

Još vijesti iz svijeta mode, ljepote, celebrityja, kraljevskih dvora, glazbe, putovanja, serija i filmova donosi vam Hello! Croatia.

druge vijesti